Η Σουηδία παραδέχθηκε μέσω της πρωθυπουργού της Μαγκνταλένα Αντερσον, πως δεν κατάφερε να εντάξει στην κοινωνία της τους μεγάλους αριθμούς μεταναστών που εισέρρευσαν στη χώρα τις δύο τελευταίες  δεκαετίες και ακόμη ότι η αδυναμία αυτή οδήγησε στη δημιουργία παράλληλων κοινωνιών και την αύξηση της βίας των συμμοριών.

Τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν μέσα στον Απρίλιο σόκαραν τους Σουηδούς. Αφορμή για το ξέσπασμα βίας ήταν η κίνηση ενός πολιτικού να κάψει το Κοράνι σε διαδήλωση, ενώ ο ίδιος σκόπευε να οργανώσει και άλλες διαδηλώσεις σε συνοικίες όπου ζουν μετανάστες.Κατά τις ταραχές τραυματίστηκαν πάνω από 100 αστυνομικοί, σημειώνει το Reuters.

Η πρωθυπουργός κατηγόρησε εγκληματικά στοιχεία ενώ πρόσθεσε ότι εξτρεμιστές, ισλαμιστές και ακροδεξιοί, αφέθηκαν ανεξέλεγκτοι στη Σουηδία.«Ο διαχωρισμός αφέθηκε να πάει τόσο μακριά ώστε έχουμε παράλληλες κοινωνίες στη Σουηδία. Ζούμε στην ίδια χώρα, αλλά σε εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες», είπε η Αντερσον.

Επιπλέον επισήμανε ότι θέλει να εισάγει τοπικά συμβούλια για τη νεανική εγκληματικότητα όπου θα συνεργάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία. Οι νέοι θα πρέπει να μένουν στα σχολεία και μακριά από τους δρόμους.

«Η ενσωμάτωση ήταν ελλιπής την ώρα που είχαμε μεγάλο κύμα μετανάστευσης. Η κοινωνία ήταν πολύ αδύναμη, οι πόροι για την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες αδύναμοι», πρόσθεσε η Αντερσον.Κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο αριθμός των ανθρώπων στη Σουηδία που έχουν γεννηθεί έξω από τη χώρα έχει φτάσει τα δύο εκατομμύρια. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει δηλαδή διπλασιαστεί και φτάνει πλέον το ένα πέμπτο του συνολικού πληθυσμού. Το κόμμα της Αντερσον, οι Σοσιαλδημοκράτες είναι στην εξουσία για 28 από τα 40 τελευταία χρόνια.

Μέσα στο 2022 θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία, η οποία έχει πλέον μια από τις πιο «σφιχτές» μεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη, αντίθετα με ότι συνέβαινε μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *