Η επίθεση έγινε με πυραύλους Tocka-U που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί – Προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Ρωσία

Ένα πραγματικό μακελειό έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στην πόλη Κραματόρσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας νότια του Χαρκόβου, καθώς οι Ουκρανοί έριξαν πυραύλους σε σιδηροδρομικό σταθμό, σκοτώνοντας πάνω από 30 άτομα. 

Σύμφωνα με τις αυτονομιστικές δυνάμεις του Ντονέτσκ, την επίθεση στην Κραματόρσκ την πραγματοποίησαν ουκρανικά στρατεύματα με πυραύλους επιφανείας/επιφανείας Tocka-U.

«Στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ, όπου πραγματοποιείται η εκκένωση του τοπικού πληθυσμού, πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση και τμήματα του πυραύλου Tocka-U έπεσαν πάνω στον πληθυσμό που το ουκρανικό καθεστώς είχε προτρέψει να φύγουν από την πόλη», αναφέρει η ανακοίνωση των ρωσόφωνων.

Σύμφωνα με τους αυτονομιστές πρόκειται για ένα πυραυλικό σύστημα, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από επιθέσεις Ουκρανών κατά αμάχων. 

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χρησιμοποιήσει 24 πυραύλους Tochka-U στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στο Κραματόρσκ είναι θέμα ωρών ή λίγων ημερών να μπουν οι απελευθερωτικές δυνάμεις του Ντονμπάς. Η σύσταση του Β.Ζελένσκι προς τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας στόχευε ακριβώς σε αυτά τα γεγονότα. 

Δηλαδή στο να τους βρουν συγκεντρωμένους πολλούς πολίτες και να τους σκοτώσουν και να κατηγορήσουν τους Ρώσους, αλλά και να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα στην αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων. 

Από την επίθεση σκοτώθηκαν πάνω από 30 άνθρωποι  και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρία της χώρας.

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Να σημειώσουμε ότι το Κίεβο από την πλευρά του κατηγόρησε τους Ρώσους, όμως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για επίθεση που έγινε από Ουκρανούς, καθώς εκτός των άλλων στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν αρκετοί ρωσόφωνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *