“Ο εκτοπισμός των χριστιανών είναι ένας βασικός στόχος των εξωτερικών σχεδίων για την περιοχή, αλλά είναι κυρίως ένας ισραηλινός στόχος”

Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, αποκάλυψε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να εκτοπίσει και να διώξει τους χριστιανούς από τη Μέση Ανατολή, σε μια κίνηση που θα εμφανιζόταν ως προστάτης της θρησκευτικής μειονότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το κρατικό Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA), ο Πρόεδρος Άσαντ διοργάνωσε τριήμερο Διεθνές Εκκλησιαστικό Συνέδριο στην πρωτεύουσα, Δαμασκό, την περασμένη εβδομάδα, με θέμα “Η Εκκλησία είναι ένας οίκος αγάπης”. Συμμετείχαν εκπρόσωποι ανθρωπιστικών, κοινωνικών και αναπτυξιακών ενώσεων και ιδρυμάτων, ιδίως από τη χριστιανική κοινότητα της Συρίας.

Ο ίδιος φέρεται να αποκάλυψε στους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη το Σάββατο ότι “ο εκτοπισμός των χριστιανών είναι ένας βασικός στόχος των εξωτερικών σχεδίων για την περιοχή, αλλά είναι κυρίως ένας ισραηλινός στόχος”. Το Ισραήλ ωφελείται, δήλωσε, “όταν οι χώρες της περιοχής διαιρούνται σε διαφορετικά θρησκευτικά κράτη, το καθένα με ένα μόνο χρώμα … Επομένως, η διατήρηση της υφής της περιοχής και της διαφορετικής ταυτότητάς της είναι μια ανάγκη που πρέπει να υπερασπιστούμε”.

Ο Πρόεδρος Άσαντ επέμεινε επίσης ότι “ο χριστιανός πολίτης στη Συρία δεν είναι φιλοξενούμενος, ούτε περαστικός πολίτης, αλλά εταίρος και ο τίτλος αυτής της συνεργασίας είναι η εργασία και η παραγωγή”. Έτσι για να καταλαβαίνουμε γιατί τον μισούν τα Δυτικά καθάρματα.

Το συριακό κράτος προσπαθεί εδώ και χρόνια να υπερασπιστεί τις μειονότητες, όπως η χριστιανική κοινότητα της χώρας, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την απειλή των ισλαμικών θρησκευτικών μαχητικών ομάδων, ιδίως κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου δεκαετούς πολέμου που υποκίνησαν οι φονιάδες της Δύσης, της Τουρκίας και του Ισραήλ.

Η επισήμανση του Σύρου προέδρου για τις ισραηλινές διώξεις κατά των χριστιανών είναι εμπεριστατωμένη αφού το ισραηλινό κράτος και οι Εβραίοι εξτρεμιστές έχουν στοχοποιήσει χριστιανούς τόσο από την παλαιστινιακή όσο και από την ελληνορθόδοξη κοινότητα σε όλο το Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και έχουν επιχειρήσει να καταλάβουν χριστιανικούς ιερούς τόπους και περιουσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *