Πίσω από το πρόσχημα της «πράσινης» ενέργειας κρύβονται άλλες σκοπιμότητες

Δριμύ «κατηγορώ» στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, κατηγορώντας την ότι απεμπολεί τους υδρογονάνθρακες στην ελληνική ΑΟΖ αρνούμενη να τους εξορύξει στο όνομα της πράσινης ενέργειας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης καταγγέλλει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαπράττει ένα «πραγματικό εθνικό έγκλημα» σε βάρος της χώρας, καθώς δηλώνει απροκάλυπτα, μέσω του Νίκου Δένδια, ότι είναι μια «πράσινη» κυβέρνηση και ότι δεν προτίθεται να επεκτείνει τις υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τον εντοπισμό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Οπως σημειώνει, επικαλούμενος τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως το Ισραήλ και την Αίγυπτο, οι δηλώσεις αυτές είναι προσχηματικές.

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου εκτιμά πως πίσω από το πρόσχημα της «πράσινης» ενέργειας κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, που εκφράζουν «το άκρον άωτον μιας ενδοτικής, κατευναστικής πολιτικής», που έχει σχέση με την ΑΟΖ και τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, με βάση το Διεθνές Θαλάσσιο Δίκαιο. Ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να εγκαταλείψει την «επικίνδυνη» και «επαίσχυντη» αυτή πολιτική, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και να προχωρήσει άμεσα στην εξόρυξη όλων των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ελληνική ΑΟΖ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *