Μεταξύ των ανεμβολίαστων παιδιών έχουν μολυνθεί 2.659 ανά 100.000 άτομα, ενώ στην ομάδα των πλήρως εμβολιασμένων παιδιών έχουν μολυνθεί 6.250 ανά 100.000

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι το κορονοεμβόλιο μπορεί να διασπάσει το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού όταν χρησιμοποιείται σε λεγόμενες αναμνηστικές δόσεις. Τώρα τα στοιχεία της δανικής δημόσιας υγειονομικής αρχής SSI δείχνουν ότι τα πλήρως εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών έχουν 2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από κορονοϊό σε σχέση με τα ανεμβολίαστα παιδιά.

Μεταξύ των ανεμβολίαστων παιδιών έχουν μολυνθεί 2.659 ανά 100.000 άτομα, ενώ στην ομάδα των πλήρως εμβολιασμένων παιδιών έχουν μολυνθεί 6.250 ανά 100.000 άτομα.

Τα στοιχεία επισημάνθηκαν στο Twitter από τη γιατρό Anastasia Maria Loupis, η οποία ανέβασε επίσης ένα αρχείο ZIP με τα στατιστικά στοιχεία του SSI.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να πούμε ότι το εμβόλιο θα βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, σε αρκετές ηλικιακές ομάδες, η αναλογία είναι αντίστροφη: περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους μολύνονται από τους εμβολιασμένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *