Πρωτοφανής εμμονή της κυβέρνησης: «Το 2028 θα κλείσει ο λιγνίτης» – Και πως θα παράγουμε ενέργεια μετά;

Φαίνεται πως λεφτά πράγματι υπάρχουν αλλά μόνο για να προωθήσουν τα γερμανικά συμφέροντα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  2,27 δισ. ευρώ για παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για υψηλής απόδοσης συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας.

Ισχυρίζονται πως το μέτρο θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χωρίς αδικαιολόγητη στρέβλωση του ανταγωνισμού, και θα συμβάλει στον νέο ευρωπαϊκό στόχο για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050. 

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, ανέφερε ότι «το εν λόγω ελληνικό καθεστώς θα παράσχει σημαντική στήριξη σε ευρύ φάσμα τεχνολογιών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ. Θα στηρίξει τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας, συμβάλλοντας στην ουσιαστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η επιλογή των δικαιούχων μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών για τις κύριες υποστηριζόμενες τεχνολογίες θα διασφαλίσει την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής για τα χρήματα των φορολογουμένων και θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανές στρεβλώσεις του ανταγωνισμού».

Εν τω μεταξύ με αυτά τα χρήματα θα αγοραστούν γερμανικές ανεμογεννήτριες( τις οποίες στην Γερμανία δεν τις θέλει κανείς) και με αυτές θα γεμίσουν τα όμορφα ελληνικά βουνά. Επιπλέον θα προχωρήσει η απολιγνιτοποίηση σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς το Βερολίνο ο εμμονικός με την «κλιματική αλλαγή» Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το αποτέλεσμα θα είναι να συνεχίσουν οι πολίτες να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για ρεύμα ενώ η ΔΕΗ θα βρίσκεται ένα βήμα πριν το μπλοκ άουτ κάθε καλοκαίρι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *