Με την παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας και εργατοτεχνικού προσωπικού η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε στην υλοποίησητης κατασκευής πιλοτικών έργων ορεινής Υδρονομίας και παρεμβάσεων ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής θωράκισης που πραγματοποιήθηκαν στην Βαρυμπόπη με τη συμμετοχή εξειδικευμένων εθελοντών επιστημόνων της Σλοβακίας.

Ειδικότερα, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με τον συντονισμό του  Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θ. Κατσιγιάννη, συνεργεία με ειδικό εξοπλισμό (αλυσοπρίονα, προστατευτικά κράνη, εργαλεία), ένα φορτηγό, ένα μικρό ερπυστριοφόρο, υδροφόρο όχημα και τη συνδρομή εργατοτεχνικού προσωπικού υλοποίησαν σε πιλοτικό επίπεδο μια σειρά από παρεμβάσεις και υδρολογικά έργα στην περιοχή της Βαρυμπόπης, με έμφαση στην κοιλάδα πάνω από την είσοδο των ανακτόρων του Τατοΐου.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υπό την καθοδήγηση, τις τεχνικές γνώσεις και τη στενή συνεργασία των Σλοβάκων εθελοντών κατασκευάστηκαν 14 εναλλακτικά έργα διαφόρων ειδών. Τα έργα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην κατακράτηση των ομβρίων και στην τροφοδότηση  των υπόγειων υδάτων προκειμένου να παραμείνει  το νερό στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και να συμβάλει στην ταχύτερη αναζωογόνηση του οικοσυστήματος.

Να σημειωθεί ότι η παροχή τεχνικής βοήθειας από  εξειδικευμένους εθελοντές Σλοβάκους επιστήμονες, ήρθε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ε. Heger και την επιτόπια αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει μαζί  με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, στις καταστραμμένες από την πυρκαγιά περιοχές της Βαρυμπόμπης. Για το συντονισμό της δράσης υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ του αρμόδιου Εντεταλμένου της Περιφέρειας Αττικής Αθ. Κατσιγιάννη με την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα I. Hiricova και τον Κ. Αραβώση Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *