Για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία, λόγω και των αναστολών εργασίας, μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή υγειονομικοί, με τον επικουρικό πνευμονολόγο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Σταμάτη Τσιπιλή να ρίχνει «βόμβα» και για τον αριθμό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. 

Ο επικουρικός πνευμονολόγος Σταμάτης Τσιπιλής προειδοποίησε πως είναι θέμα χρόνου η κατάσταση στην Αθήνα να γίνει ασφυκτική όσο της Θεσσαλονίκης.

«Η υποστελέχωση είναι τραγική. Δεν μπορεί ένας γιατρός να εξυπηρετεί 80 ασθενείς. Τώρα η κατάσταση είναι ένας γιατρός για 120 ασθενείς με Covid-19. Είναι μια εικόνα μαύρη και αδιέξοδη. Οι ασθενείς δεν μπορεί να νιώθουν ασφαλείς», κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Νίκος Χαυτούρας, διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, στο οποίο έξι άνθρωποι κατέληξαν μέσα σε ένα 24ωρο.

«Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Το νοσοκομείο έχει καταρρεύσει. Ουσιαστικά έχει κλείσει. Είχαμε πει ότι θα βάλουμε “ταβάνι” στους 70 ασθενείς με κορωνοϊό και τώρα πήγαμε στους 120, συν 8 που είναι στις ΜΕΘ», επισημαίνει.

Στα Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αναδιατάσσουν τις κλίνες από ήπια περιστατικά non covid σε περιστατικά Covid, με το πρόβλημα να εστιάζεται στις ΜΕΘ που είναι όλες γεμάτες και χρειάζεται να γίνονται καθημερινά διακομιδές στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *