Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστα Σκρέκα είχε το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμαρχος Αχαρνών  Σπύρος Βρεττός. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη επίσπευσης των εργασιών αποκατάστασης της πληγείσας από τις πυρκαγιές του Αυγούστου περιοχής της Βαρυμπόπης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Σκρέκα για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου και τα σχετικά αιτήματα προς κάθε αρμόδιο φορέα, περιέγραψε την κατάσταση στην περιοχή, ενώ επεσήμανε την ανάγκη της άμεσης έναρξης των εργασιών τόσο στην κατεύθυνση των αντιπλημμυρικών έργων, όσο και στον προγραμματισμό της αναδάσωσης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ήταν ενήμερος των διαδικασιών και τόνισε πως μια σειρά από μελέτες που αφορούν τοποθέτηση κορμοδεμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντιστήριξης και παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επίσης, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι διαδικασίες για τον σχεδιασμό της αναδάσωσης που απαιτείται να γίνει στην περιοχή που επλήγη, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου για την Αττική. Σε αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα με το εξαγγελθέν σχέδιο της κυβέρνησης υπάρχει εποικοδομητική συνεργασία με μια σειρά από μεγάλες εταιρείες, όπως η Coca Cola 3E, η Βιανέξ, η ΕΛΠΕ, η Lidl Ελλάς και πολλές άλλες. Παράλληλα ο κ. Σκρέκας τόνισε πως τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί ο ίδιος την περιοχή της Βαρυμπόπης.

«Στη σημερινή μας συνάντηση με τον κ. Σκρέκα είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για όλα τα προβλήματα που απαιτούν άμεσα λύση στην περιοχή της Βαρυμπόπης που επλήγη τον περασμένο Αύγουστο από την καταστροφική πυρκαγιά. Με μεγάλη μου χαρά άκουσα πως είναι έτοιμες οι μελέτες και επομένως μπορούν να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες στην περιοχή, που θα τεθεί σε εφαρμογή με τη βοήθεια ιδιωτών. Θέλω να τον ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που καταβάλλει και ελπίζω σύντομα να έχουμε και απτά αποτελέσματα της δουλειάς που έχει προηγηθεί», ανέφερε στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *