Αδιαφορούν για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

Με πολλά προβλήματα έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά στα ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν επικυρωθεί οι αναγκαίες αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας. 

Αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα σχολικά συγκροτήματα με τους μαθητές και τις μαθήτριες να παρακολουθούν μ’ ελλείψεις και κενά το ημερήσιο πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση δείχνει να ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα εμβολιάσει ή θα περιορίσει τα παιδιά στα εδώ σχολεία, αφήνοντας την Βόρειο Ήπειρο στην μοίρα της!

Οι Έλληνες της περιοχής, αν και έχουν επισημάνει το πρόβλημα στο υπουργείο Παιδείας, και στην υπουργό Νίκη Κεραμέως, εν τούτοις έως σήμερα το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, την ίδια ώρα που -σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν- οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σ’ άλλες χώρες του εξωτερικού έχουν ολοκληρωθεί κανονικά.

Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Βόρειο Ήπειρο, η επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας που απασχολούν την ομογένεια θα έπρεπε ν΄ αποτελούν προτεραιότητα του εθνικού κέντρου και βέβαια του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο η έως σήμερα αντιμετώπιση, δημιουργεί πίκρα και απογοήτευση στους φορείς της ομογένειας, στο προσωπικό των ελληνικών εκπαιδευτηρίων και βέβαια στους μικρούς μαθητές και στις μαθήτριες, οι οποίοι μαθαίνουν πως η μητέρα πατρίδα τους αγνοεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοσύνθεσή τους!

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος παρουσιάζεται ως απελπισμένος και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, έκανε διάβημα στο Μέγαρο Μαξίμου!

Όπως μεταδίδεται, τον είχαν 30 λεπτά στο τηλέφωνο και τους το έκλεισε οργισμένος!

Η αγωνία των εκπαιδευτικών είναι διάχυτη: «Τι να κάνουμε, να κατηγορήσουμε την πατρίδα μας;», φέρονται να δηλώνουν.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προσπαθεί να πείσει τα μέλη της μειονότητας να μην απογραφούν ως Έλληνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *