«Μακεδονία»: Έτσι αναφέρονται τα Σκόπια στο περιοδικό «EPFMA Bulletin» της Ένωσης Πρώην Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (FMA), το οποίο εκδίδεται με την οικονομική υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου και φιλοξενεί στις σελίδες του άρθρα και απόψεις πρώην Ευρωβουλευτών και μελών της FMA.

Το θέμα το ανέδειξε η Ελληνοκύπρια πολιτικός και αγωνίστρια του Ελληνισμού, Ελένη Θεοχάρους η οποία σε ανάρτηση της, η οποία συνοδεύεται από σχετική φωτογραφία, τονίζει: 

«Συγχαρητήρια σε όσους υπέγραψαν και στήριξαν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών! Ιδού τα αποτελέσματα, σε επίσημο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σεπτέμβριος 2021!».

Ο χάρτης που αναγράφει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», σκέτο ούτε καν Βόρεια, βρισκόταν μέσα σε άρθρο του Βρετανού πρώην Ευρωβουλευτή Τζον Χόουαρθ που είχε τίτλο: «Η διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί πλέον γεωπολιτική προτεραιότητα».

Εντός του κειμένου αναφέρεται το «Βόρεια Μακεδονία» ως ονομασία του κράτους, αλλά η εικόνα είναι αυτή που μένει. Κανείς δεν ασχολείται με τα όσα γράφονται. Το γεγονός είναι ότι ένας χάρτης που αναγράφει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» κυκλοφορεί σε επίσημη έκδοση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *