Του Στέλιου Τάτση

Αίσχος!! Να μην βρεθούν κληρικοί να αντιδράσουν εναντίον της χλιδάτης εκδρομής, κατά την οποίαν κατασπαταλούνται χρήματα των πιστών που με τον ιδρώτα και το αίμα τους προσπαθούν να συντηρήσουν τις κοινότητες σε καιρούς δύσκολους και απρόβλεπτους.
Δυστυχώς όλα τα γραμμένα από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας επαληθεύονται.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πεί: “Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων… στα έσχατα χρόνια”.

Ο Άγιος Ιππόλυτος : “Oι ποιμένες ως λύκοι γενννήσονται. Οι Ιερείς το ψεύδος ασπάσονται. Οι μοναχοί τα του κόσμου ποθήσουσιν…” γράφει για την εποχή του Αντιχρίστου,”την οποίαν δυστυχώς ζούμε σήμερα.

Ο Άγιος Νείλος ο Αγιορείτης και Μυροβλύτης προφήτευσε: “Οταν πλησιάσει ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτισθή η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη της σαρκός και θα πληθυνθεί σφόδρα, η ασέβεια και η ανομία…..Οι Ποιμένες των Χριστιανών, ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ και Ιερείς θα είναι άνδρες ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ, μη γνωρίζοντες παντελώς την δεξιά οδόν από την αριστεράν……Άι Εκκλησίαι δε του Θεού θα στερηθούν εύλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονον τότε εις τους εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς, οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανέναν φως επιγνώσεως.

Ο δε Αββάς Παμβώ είχε πει: “Κατά τους έσχατους καιρούς, οι Επίσκοποι θα δείχνουν δουλικότητα προς τους ισχυρούς(π.χ Άρχοντες), θα βγάζουν τις αποφάσεις ανάλογα με τα δώρα που θα παίρνουν και δεν θα υπερασπίζονται τους φτωχούς όταν θα κρίνονται. Θα θλίβουν τις χήρες και θα ταλαιπωρούν τα ορφανά.” Προτιμούν να τα ξοδεύουν σε χλιδάτες retreat …..παρά να τρέξουν να ψάξουν και να βρουν χήρες, ορφανά, φτωχούς και ανήμπορους και να τους δώσουν βοήθεια, χαρά και ευλογία και να γίνουν οι ίδιοι
οι ευλογημένοι του Πατρός και Θεού ημών. Πόσο χαρακτηριστική η ονομασία που δίνει ο Άγιος Νείλος στους Αρχιερείς, τους ονομάζει ΚΕΝΟΔΟΞΟΥΣ…., πόσο δίκιο είχε , κατά την γνώμη μου και η κενοδοξία έχει την κλίμακά της από 0-10.

Ο σημερινός που Ποιμένει την Εκκλησία της Αμερικής έχει ξεπεράσει τα όρια της κλίμακας, από την πρώτη στιγμή που τον αντίκρυσα τον χαρακτήρισα εντελώς κενό και κάθε μέρα που περνάει δυστυχώς επιβεβαιώνομαι. Είναι ολοφάνερο πως ζούμε τους έσχατους χρόνους , συμβαίνει αυτό που αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην αποκάλυψη: “Θα έλθει μια εποχή που για να βρείς σωστό κληρικό θα πρέπει να ψάχνεις μακρές αποστάσεις. Σε όλη την διαδρομή μου στη γη, γνώρισα δύο μόνο Ιεράρχες που που ήταν ξεχωριστοί και τίμησαν
το σχήμα τους και το ράσο. Τον Αρχιεπίσκκοπο Αθηνών Μακαριστόν Χριστόδουλον που προσπάθησε να γίνει και πάσης Ελλάδος και τον έφαγαν. Στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους και της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο Χριστόδουλος θα μείνει ένας από τους μεγαλύτερους Εθνάρχες. Ο άλλος ήταν ο Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου Αντώνιος, μία Αγία Μορφή, ταπεινός, πραγματικός υπηρέτης του Χριστού και του ανθρώπου. Ζούσε εντελώς μόνος του σαν φτωχός, δεν είχε αυτοκίνητο, ούτε υπηρέτρια, τα έκανε όλα μόνος του και το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του το διέθετε στους έχοντας ανάγκη. Είχα την ευλογία να τον γνωρίσω και να φιλήσω το ροζιασμένο του χέρι. Ευτυχώς που και στις δύσκολες μέρες, τους έσχατους των καιρών που ζούμε, υπάρχουν οι εξαιρέσεις,
μπορεί να σπανίζουν αλλά υπάρχουν και ίσως από αυτούς τους λίγους να πιαστούμε και να σωθούμε.

Την προπερασμένη Κυριακή Εκκλησιάστηκα στην κοινότητά μου τον Άγιο Νικόλαο Φλάσινγκ. Ήμουν τυχερός γιατί ήταν η πρώτη φορά που άκουσα ελεύθερη και αληθινή αναφορά όσον αφορά το εμβόλιο για τον κορονοιό. Ο ιερατικός προϊστάμενος Πατέρας Παύλος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφερόταν στην αγάπη και εσφυρηλάτισε, το είδος της σημερινής αγάπης η οποία δεν είναι ειλικρινής, δεν είναι αληθινή, είναι αγάπη συμφερόντων, δεν προσφέρεται σήμερα η αγάπη (και δεν μιλάμε για τις εξαιρέσεις αν υπάρχουν) με την καρδιά αλλά με το μυαλό που οδηγεί την σκέψη μας στο συμφέρον, ενώ η καρδιά είναι οδηγός συναισθήματος και η αγάπη είναι αυθόρμητο αληθινό συναίσθημα. Ο Χριστός μας παρέχει την ελευθερία επιλογής μας, δεν μας υποχρεώνει σε τίποτα. Με την διδασκαλία του μας εξηγεί το καλό και το κακό αλλά δεν μας υποχρεώνει ποιό να ακολουθήσουμε αλλά μας δίδει το δικαίωμα της επιλογής. Με τον ίδιο τρόπο αναφέρθηκε στο εμβόλιο λέγοντας πως εγώ σαν λειτουργός του Χριστού που θέλει τον άνθρωπο ελεύθερον χωρίς παρωπίδες, δεν μπορώ να σας πω να το βάλλετε η να μην το βάλλετε, η επιλογή είναι δική σας.

Ειλικρινά ενθουσιάστηκα διότι η τοποθέτησή του ήταν απόλυτα σωστή. Πιστεύω πως θα υπάρχουν και άλλοι αλλά εγώ έγραψα αυτό που άκουσα αυτό που είδα. Στα πηγαδάκια στο προαύλιο του ναού, ακούστηκαν πολλά και ευμενή σχόλια για τον Πατέρα Παύλο.
Ο Πατέρας μου που έζησε την ρουφιανιά των συναδέλφων του στο πετσί του πολύ συχνά έλεγε: “Αν θα καταστραφεί ο κόσμος θα καταστραφεί από το ράσο (black robe)”…

======================

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ

Όταν πλησιάση ο καιρός της ελεύσεως του αντιχρίστου θα σκοτισθή η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη της σαρκός και θα πληθυνθή σφόδρα η ασέβεια και η ανομία, τότε άρχεται ο κόσμος να γίνεται αγνώριστος, αι μορφαί των ανθρώπων θα μετασχηματίζωνται και δεν θα γνωρίζονται οι άνδρες από τας γυναίκας διά της αναισχύντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής, οι τότε άνθρωποι θα αγριέψουν και θα γίνουν ωσάν θηρία από την πλάνην του αντιχρίστου.

Δεν θα υπάρχη σεβασμός εις τους γονείς και τους γεροντοτέρους η αγάπη θα εκλείψη, οι δε ποιμένες των χριστιανών Αρχιερείς και ιερείς (εκτός ολίγων εξαιρέσεων) θα είναι άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μη γνωρίζοντες την δεξιάν οδόν από την αριστεράν· τότε θα αλλάξουν τα ήθη και αι παραδόσεις των χριστιανών και της Εκκλησίας. Η σωφροσύνη θα απολεσθή από τους ανθρώπους και θα βασιλεύση η ασωτία. Το ψεύδος και η φιλαργυρία θα φθάσουν εις τον μέγιστον βαθμόν, και ουαί εις τους θησαυρίζοντας αργύρια.

Αι πορνείαι, μοιχείαι, αρσενοκοιτίαι, κλοπαί και φόνοι θα πολιτεύωνται εν τω καιρώ εκείνω και διά την ενέργειαν της μεγίστης αμαρτίας και ασελγείας, οι άνθρωποι θέλουν στερηθή την χάριν του Αγίου Πνεύματος, οπού έλαβον εις το Άγιον Βάπτισμα, ως και την τύψιν της συνειδήσεως.

Αι Εκκλησίαι δε του Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών ποιμένων και αλίμονον τότε εις τους εν τω κόσμω ευρισκομένους χριστιανούς, οι οποίοι θα στερηθούν τότε τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανέναν φως επιγνώσεως, τότε θα αναχωρούν από τον κόσμον εις τα ιερά καταφύγια διά να εύρουν ψυχικήν ανακούφισιν των θλίψεών των και παντού θα ευρίσκουν εμπόδια και στενοχωρίας.

Ταύτα πάντα γενήσονται διά το ότι ο αντίχριστος θέλει κυριεύση τα πάντα, και γενήσεται εξουσιαστής πάσης της οικουμένης και θα ποιή τέρατα και σημεία κατά φαντασίαν θέλει δε δώση πονηράν σοφίαν εις τον ταλαίπωρον άνθρωπον, να εφεύρη να ομιλή ο εις προς τον άλλον, από την μίαν άκρην της γης έως την άλλην, τότε θα ίπτανται εις τον αέρα ως πτηνά και διασχίζοντες τον βυθόν της θαλάσσης ως ιχθύες.

helleniscope

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *