Αρκετοί είναι οι «ειδικοί» που τις τελευταίες ημέρες ζητούν να μην γίνουν ούτε φέτος μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όμως πριν από λίγο καιρό δεν είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία για άλλες «παρελάσεις».

Για παράδειγμα, κανείς δεν θυμάται να υπήρξαν αντιδράσεις ή απαγορεύσεις όταν η τεραστίων διαστάσεων κούκλα που αναπαριστά τη μικρή Αμάλ, προσφυγοπούλα από τη Συρία, περιφερόταν ανά την Ελλάδα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ενώ κανείς δεν βγήκε να μιλήσει δημόσια για τους κινδύνους που ελλόχευαν από την πραγματοποίηση της Πορείας Υπερηφάνειας στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride.

Αντιθέτως, οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τις παρελάσεις, τη στιγμή μάλιστα που σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ πιο ελεγχόμενη, αφού όσοι συμμετέχουν σε αυτές, είτε μαθητές είτε στρατιωτικοί, θα μπορούσαν να υποβληθούν στα απαραίτητα τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού.

«Κόσμος δεν πρέπει να υπάρχει, αλλά πώς θα πεις στη μητέρα να μην πάει να δει το παιδί της;» αναρωτήθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία τάχθηκε κατά της πραγματοποίησης των μαθητικών παρελάσεων όσο υπάρχει η πανδημία. Αντιθέτως, πρότεινε να γίνει στρατιωτική παρέλαση.

«Η κινητικότητα σημαίνει αύξηση κρουσμάτων. Αλλά είμαστε σε μια δύσκολη φάση και καλό θα είναι να προσέχουμε όλοι. Εύχομαι να βγούμε από αυτή την περιπέτεια» συμπλήρωσε η κυρία Παγώνη.

Για την ανάγκη να μην πιεστεί περαιτέρω το ΕΣΥ και για την επιβολή αυστηρών μέτρων όσον αφορά τις παρελάσεις μίλησε και ο διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

«Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, έχουμε βαριά αρρώστους στις μονάδες» ανέφερε, μιλώντας στον Σκάι. Παράλληλα, έκανε έκκληση για διεξαγωγή των παρελάσεων και των θρησκευτικών εορτών με την επιβολή πολύ αυστηρών μέτρων, λέγοντας μάλιστα πως θα πρέπει να απαγορευτεί η παρουσία κόσμου σε αυτές, σε περίπτωση μεγάλης πίεσης στις ΜΕΘ λόγω των ανεμβολίαστων ασθενών.

«Δεν μπορεί να δεχθεί άλλη πίεση το ΕΣΥ, όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό» είπε ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας ότι και ο φετινός χειμώνας αναμένεται δύσκολος και πως χρειάζονται πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *