«Πρέσπες» του Αιγαίου φαντάζεται  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος !

Στην γραμμή Ερντογάν κινείται πλέον ο γνωστός για τις εθνομηδενιστικές του θέσεις πρώην υπουργός Οικονομικών, συμπλέοντας με την τουρκική ρητορική που θεωρεί την Ελλάδα υπεύθυνη για την ένταση στο Αιγαίο ζήτησε να τα βρούμε με την Τουρκία γιατί όπως είπε «όταν έχεις ένα πρόβλημα δεν βάζεις το κεφάλι στη άμμο αλλά το λύνεις, όπως ο Αλέξης Τσίπρας που πήρε την πρωτοβουλία για να λυθεί το πρόβλημα με τον βόρειο γείτονα μας.» 

Κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, λοιπόν πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στο Αιγαίο. Πρέπει να τα βρούμε με του Τούρκους δίνοντας ασφαλώς κάτι, όπως δώσαμε στους Σκοπιανούς το όνομα Μακεδονία. 

Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εμμένουν να θεωρούν την συμφωνία των Πρεσπών μεγάλη επιτυχία και δεν δείχνουν να έχουν πάρει μαθήματα από τον εκλογική τους ήττα η οποία οφείλεται ακριβώς σε αυτή την συμφωνία.

Αυτή η σταθερότητα δείχνει πως κάπου στηρίζονται, σε κάποιες γερές πλάτες. Και ποιες πλάτες μπορεί  να είναι πιο γερές από τις Αμερικάνικες; ‘Άλλωστε είναι γνωστό πως ο πρώην υπουργός οικονομικών διατηρεί άριστες σχέσεις  με τον Αμερικάνικο παράγονται.

Ίσως λοιπόν οι αναφορές τους αυτές για συμφωνία με τους Τούρκους να είναι απλώς ευσεβείς πόθοι ενός πασιφιστή αλλά ίσως να εκφράζουν υπερατλαντικά οράματα για την περιοχή…,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *