Η Κούρδισσα πολιτικός και πρώην βουλεύτρια της Γερμανίας, Φελεκνάς Ουτσά, λέει ότι η κυβέρνηση της Μέρκελ έδωσε πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη στην κυβέρνηση Ερντογάν για 16 χρόνια, ενώ η Τουρκία συνέχιζε τις πρακτικές παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διέπραττε εγκλήματα πολέμου στη Συρία.

Η Φελεκνάς Ουτσά, νυν βουλεύτρια του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) για το Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας, και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Γερμανία, επέκρινε έντονα την απερχόμενη κυβέρνηση της Μέρκελ στη Γερμανία τόσο για τις εσωτερικές της πολιτικές, οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση της φτώχειας και της βίας κατά των γυναικών, όσο και για τη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία, η οποία διέπραξε πολυάριθμες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η Ουτσά, Κούρδισσα πολιτικός και πολίτης της Γερμανίας, δήλωσε σε συνέντευξή στο Jin News ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν πάντα πολύ συνεργάσιμη στις σχέσεις της με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργό της Τουρκίας μεταξύ των ετών 2002-2014 και πρόεδρο από το 2014.

Η τελευταία κυβέρνηση στη Γερμανία ήταν μια κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τη Μέρκελ, την ηγέτιδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Υποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση Μέρκελ, συμπεριλαμβανομένων των διαδοχικών κυβερνήσεων συνασπισμού, ήταν η μακροβιότερη διοίκηση στην ιστορία της ενωμένης Γερμανίας, η Ουτσά είπε ότι κατά τη διάρκεια των 16 ετών υπό τη διοίκηση αυτή, η Γερμανία είδε αύξηση της φτώχειας και της βίας κατά των γυναικών καθώς και πολλών παραβιάσεων ανθρώπων δικαιωμάτων.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση Μέρκελ διατηρούσε πάντοτε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία:

«Μία από τους κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες που είχε πολύ συνεργατικές σχέσεις με τον Ερντογάν ήταν η ίδια η Μέρκελ. Η Μέρκελ επισκέπτονταν πάντα την Τουρκία κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών, εμφανιζόταν μαζί με τον Ερντογάν ενώπιον του κοινού και έδινε ισχυρά μηνύματα υποστήριξης προς αυτόν. Το μήνυμά της ήταν: “Είμαστε δίπλα σας. Μπορείτε να συνεχίσετε με τις ίδιες πολιτικές”. Όποτε η Μέρκελ επισκέπτεται την Τουρκία, παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων κατά των Κούρδων και ποινικοποίησή τους στη Γερμανία. Κάθε φορά που υπήρχε μια σημαντική συμφωνία μεταξύ των Μέρκελ και Ερντογάν, τα σπίτια και τα σωματεία των Κούρδων δέχονταν και πάλι εφόδους από τη γερμανική αστυνομία».

Η Ουτσά είπε ότι η κυβέρνηση της Μέρκελ ήταν ο μεγαλύτερος συνεργός στις θηριωδίες που έγιναν στο κατεχόμενο Αφρίν στη βόρεια Συρία:

«Η Τουρκία έχει το χειρότερο ιστορικό παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά εξακολουθούσε να έχει πολύ στενές σχέσεις με τη Γερμανία. Η κυβέρνηση Μέρκελ εξήγαγε τεράστια ποσότητα όπλων στην Τουρκία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της. Όπλα που προέρχονταν από την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα από τη Γερμανία, χρησιμοποιήθηκαν από τον τουρκικό στρατό κατά την εισβολή στην περιοχή του Αφρίν και κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν επέκρινε την Τουρκία γι’ αυτό. Και τώρα, το Αφρίν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μισθοφόρων της Τουρκίας, οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά κυρίως η Γερμανία, φέρει την ευθύνη για αυτές τις θηριωδίες».

kurdishvoice

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *