Επιβεβαιώνεται και με τον πλέον επίσημο τρόπο πως τα υπάρχοντα εμβόλια έχουν ελάχιστη αποτελεσματικότητα απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα, καθώς τα υπεραναλυτικά στοιχεία που δημοσίευσε η βρετανική κυβέρνηση δείχνουν πως οι περισσότεροι νεκροί με την Δέλτα ήταν εμβολιασμένοι. 

Συγκεκριμένα από τους 2.542 θανάτους ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα μόλις οι 772 αφορούν ανεμβολίαστους, αντιθέτως οι 1.779 αφορούν εμβολιασμένους (είτε πλήρως, είτε με μια δόση), ενώ 41 θάνατοι δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν αφορούν εμβολιασμένους ή όχι. 

Οι 1.613 από τους 1.779 θανάτους έχουν καταγραφεί σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι 166 έχουν καταγραφεί σε εμβολιασμένους με μια δόση. 

Παράλληλα οι Βρετανοί έχουν προσθέσει έναν νέο πίνακα, ο οποίος δείχνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα η αποτελεσματικότητα είναι ελάχιστη στους πολίτες κάτω των 50 ετών, κάτι που επιβεβαιώνει πως οφέλη από τον εμβολιασμό έχουν κυρίως όσοι πολίτες είναι άνω των 50 ετών, αυτοί δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. 

Παράλληλα και η θνητότητα στους ανεμβολίαστους είναι αρκετά χαμηλότερη, καθώς σε 257.357 θετικά τεστ έχουν καταγραφεί 772 θάνατοι (θνητότητα 0,29%). Ενώ στους εμβολιασμένους σε 188.074 θετικά τεστ έχουν καταγραφεί 1.779 θάνατοι (0,94%). Να σημειώσουμε εδώ πως η θνητότητα τόσο στους εμβολιασμένους, όσο και στους ανεμβολίαστους είναι χαμηλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *