Την Καθολική εθελοντική κοινότητα του Σαντ’ Ετζίντιο επισκέφθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα από την Ρώμη της Ιταλίας. 

Σε δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών της κοινότητας, στο κέντρο της Ρώμης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει, μεταξύ των άλλων, με Αφγανούς, Σομαλούς, και Λιβανέζους , οι οποίοι μαθαίνουν ιταλικά και παρακολουθούν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης. Πολλοί έφτασαν στη Ρώμη από την Λέσβο, χάρη σε “ανθρωπιστικούς διαδρόμους” (υπόπτων ΜΚΟ).

Φέτος, αφίχθηκαν στην Αιώνια Πόλη από την Λέσβο 100 λαθρομετανάστες. Με τη βοήθεια των “ανθρωπιστικών διαδρομών”, πάντα, και την ουσιαστική συνεργασία του Σαντ Ετζίντιο, μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται η άφιξη άλλων διακοσίων.

Στόχος είναι η πλήρης ένταξή τους στην ιταλική κοινωνία, με επαγγελματική αποκατάσταση και με την ενεργό συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με γονείς μικρών παιδιών, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω των δύσκολων συνθηκών των ταξιδιών που αντιμετώπισαν, χρήζουν ακόμη ιατρικής παρακολούθησης.

«Με μεγάλη συγκίνηση περιηγήθηκα στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων του Σαντ’ Ετζίντιο και συνομίλησα με τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καταφύγιο σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια.

Το κέντρο αυτό ανοίγει πράγματι «διαδρόμους ανθρωπισμού». Προσφέρει στους κατατρεγμένους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δύσκολο δρόμο του εκπατρισμού για να διαφύγουν από πολέμους και διώξεις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εστία γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης, προστασίας και ανθρωπιάς, μια υπόσχεση για ένα μέλλον απαλλαγμένο από το φόβο, ένα μέλλον που μπορεί να βιωθεί με ελευθερία, αξιοπρέπεια και ασφάλεια», δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *