Γαλλική φιλομεταναστευτική οργάνωση ύποπτη για λαθρεμπόριο ανθρώπων και σχέσεις με ακροαριστερούς κύκλους

Η γαλλική οργάνωση υπερ των μεταναστών «Utopia 56» τέθηκε πρόσφατα υπό την επίβλεψη της γαλλικής κρατικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν σαφείς δεσμοί μεταξύ της οργάνωσης και των ακροαριστερών κύκλων. Επιπλέον, το Utopia 56 διατηρεί επίσης πολύ στενές επαφές με λαθρέμπορους. Αυτό αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Valeurs Actuelles.

Η συγκεκριμένη οργάνωση ακτιβιστών είναι γνωστή στη Γαλλία. Για παράδειγμα, συχνά διοργάνωναν δράσεις διαμαρτυρίας στη γαλλική πρωτεύουσα για να ασκήσουν πίεση στους πολιτικούς. Η ομάδα διοργάνωσε μια δράση στην οποία είχαν περισσότερους από εκατοντάδες παράνομους μετανάστες να «κατασκηνώνουν» σε ιστορικά αξιοθέατα και πλατείες, προκειμένου να ζητήσουν νομιμοποίηση και στέγαση.

Η Utopia 56 βρίσκεται υπό την επίβλεψη της γαλλικής κρατικής ασφάλειας από τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, τα υποκαταστήματα της οργάνωσης στη Λιλ και τη Ρεν έχουν πολύ στενούς δεσμούς με ακροαριστερούς κύκλους. Προσθέτουν επίσης ότι η Utopia 56 επιδίωκε «ενεργή επαφή» με λαθρέμπορους και συνεργούς τους σε διάφορα στρατόπεδα μεταναστών σε γαλλικό έδαφος. Η διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης μέσω του καναλιού στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδέεται επίσης με τον οργανισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *