Όταν απειλούν την Πατρίδα σου δεν υπάρχει κανένα ΝΑΤΟ!!

Ο Στρατηγός Φράγκος Φ. παραχώρησε  στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη μέσω διαδικτύου στο pagenews.gr στην εκπομπή Point Zero, οπου τόνισε χαρακτηριστικά:

«ΝΑΤΟ που δεν εγγυάται την ασφάλεια των κρατών μελών που απειλούνται απροκάλυπτα και με καταφανή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου δεν έχει λόγους ύπαρξης.

Αυτά τα δηλώνει ένας πρώην ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ άσχετα εάν έχει αποφοιτήσει από το Σχολή Αμύνης του ΝΑΤΟ..»

Όταν απειλούν την Πατρίδα σου δεν υπάρχει κανένα ΝΑΤΟ!!

Έκτίμησε πως χρειάζεται μια συνολική αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί, η οποία θα βασίζεται στο σεβασμό των συνόρων των συμμάχων του.

Το ΝΑΤΟ όπως στον Β’ Π.Π. να τα βρεί με τη Ρωσία γιατί η απειλή και οικονομική αλλά και στρατιωτική είναι προ των πυλών από την ΚΙΝΑ..

 «Καμπανάκι» για τη συμπεριφορά ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους

Ο Στρατηγός ε.α. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστοι στους συμμάχους τους, φέρνοντας ως παράδειγμα όχι μόνο τους Αφγανούς αλλά και τους Κούρδους και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή και από μεριάς της χώρας μας, η οποία θα μπορούσε όπως είπε να οδηγηθεί σε μια επώδυνη διαπραγμάτευση με την Τουρκία όσον αφορά την ΑΟΖ.

Ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων

Στη συνέχεια ο κ. Φράγκος δήλωσε πως χρειάζεται ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 15 ή 18 μήνες, η οποία όμως θα συνοδεύεται και με έμμισθη εκπαίδευση για το δεύτερο μισό, ώστε να μπορούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης να αποκτούν και ένα δίπλωμα με τις ειδικότητες στις οποίες θα εκπαιδευτούν κατά τη διάρκεια της θητείας. Παράλληλα, άσκησε κριτική προς το πολιτικό σύστημα και ανέφερε πως δεν μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχυθούν, όταν όποτε πλησιάζουν εκλογές ανακοινώνονται μείωση θητείας ή προσλήψεις.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ξεκάθαρα πως θα πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουν εξοπλισμό από προμηθευτές, με σκοπό την ευνοϊκότερη μεταχείριση από αυτές τις χώρες, κάτι που όπως είπε σταματά με την ολοκλήρωση της αγοράς και να αφήσουμε ελεύθερα τα στρατιωτικά επιτελεία, τα οποία γνωρίζουν τι είναι αυτά που χρειάζονται καλλίτερα από όλους. Εκτίμησε πως μετά από αυτό ο εξοπλισμός θα πρέπει να γίνει με βάση τα υφιστάμενα κονδύλια.

 Πως επιβάλλει τη θέλησή της η Τουρκία

Όσον αφορά την εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, δήλωσε πως οι μονάδες στη γειτονική χώρα δεν υστερούν σε τίποτα και δήλωσε πως μονάδες τέτοιες υπάρχουν και στη χώρα μας όμως η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, παραμένει ανεκμετάλλευτη, για τους λόγους που προανέφερε.

Όσον αφορά τα επιχειρησιακά δόγματα της Τουρκίας δήλωσε πως η Τουρκία επιβάλλει τη θέλησή της μέσω της αποδυνάμωσης του αντιπάλου, δια μέσου των συμμάχων της. Όπως είπε αυτό η Τουρκία το επιδιώκει και για τη χώρα μας και για αυτό σημείωσε πως πρέπει να αναδείξουμε όλα όσα κάνει η Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης έκανε μία αποτίμηση της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, γεγονός που έφερε τους Ταλιμπάν στην εξουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *