Ή τους μεταθέτει σε θέση που δεν έρχονται σε επαφή με το κοινό

O Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν ο οποίος δημοσίως έχει διατυπώσει της αμφιβολίες του για την λειτουργικότητα των εμβολίων, αρνήθηκε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κ.Μητσοτάκη και να θέσει σε αναγκαστική αργία χωρίς μισθολογικές απολαβές τους υγειονομικούς, αλλά και σε άλλες κατηγορίες των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων καθώς από τις 30 Σεπτεμβρίου, όσοι δεν διαθέτουν αυτό το υγειονομικό πιστοποιητικό, θα μπορούν να πάρουν άδεια, να τηλεργάζονται ή απλώς να μετατεθούν σε μια θέση που δεν απαιτεί το πιστοποιητικό αυτό ή να τεθούν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών, αν το επιθυμούν!

Όχι υποχρεωτικά!   

Και όταν μιλάμε για το «υγειονομικό πιστοποιητικό» αυτό αναφέρεται και σε ύπαρξη τεστ, το οποίο να πιστοποιεί ότι είναι υγιείς, κάτι το απόλυτα λογικό, δεδομένης της κατάστασης, αλλά όχι υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οι εργοδότες θα πρέπει να ελέγχουν την εγκυρότητα των υγειονομικών πιστοποιητικών του προσωπικού τους που έρχεται σε επαφή με το κοινό, καθώς και των εθελοντών που παρεμβαίνουν σε όλους «τους χώρους, τα ιδρύματα, τις υπηρεσίες ή τις εκδηλώσεις» που αναφέρονται από το υπουργείο Εργασίας, ιδιαίτερα τα μπαρ, τα θέατρα, τα διεθνή λεωφορεία ή αεροπλάνα, τα πάρκα ψυχαγωγίας, τους ζωολογικούς κήπους, τις εκθέσεις και τα πανηγύρια και ορισμένα εκλογικά κέντρα.

Σήμερα το πρωί, μια ουρά υπήρχε μπροστά από ένα φαρμακείο του 6ου δημοτικού διαμερίσματος της Λιόν, όπου πολυάριθμοι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι είχαν πάει για να κάνουν τεστ.

«Είναι υποχρεωτικό να έρχομαι κάθε τρεις ημέρες, διαφορετικά δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου, αλλά δεν πρόκειται να εμβολιαστώ», λέει ο Νοέ Ρονά, ένας 22χρονος θυρωρός.

Το πιστοποιητικό αφορά και όσους έχουν κάνει πλήρη εμβολιασμό, έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ που έχει γίνει πριν από λιγότερο από 72 ώρες ή έχουν βεβαίωση ανάρρωσης από την Covid-19.

Σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση Υγείας, περισσότεροι από 48 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου (71,8% του συνολικού πληθυσμού) και περισσότεροι από 43,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Αλλά σε καμμία περίπτωση δεν επιβάλλεται ο εμβολιασμός και δεν τίθενται σε αναγκαστική αργία χωρίς μισθολογικές απολαβές αυτοί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν!

Το περασμένο Σάββατο περίπου 500.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε 222 πορείες που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, 60.000 από τους οποίους στο Παρίσι. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *