Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του και Πρόεδρο της ΚΕΕΕ Γ. Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε τον Δήμο Αχαρνών την Τετάρτη 26/8/2021.

Σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Σ. Βρεττό και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, συζητήθηκε η περαιτέρω στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων και η ανασυγκρότηση της περιοχής, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ Γ. Καββαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και οι βουλευτές της ΝΔ Β. Οικονόμου και της Ελληνικής Λύσης Α. Μυλωνάκης. Επίσης, οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. Ν. Γρέντζελος και Η. Μάνδρος, το μέλος του ΔΣ του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου «Αρωγός» Δ. Βαρδακώστας και τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Α. Ν. Παναγιωτάκης και Κ. Δρόσος.

Στην τοποθέτηση του ο Γ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην στήριξη που προσφέρει το Ε.Ε.Α. στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Αττικής με το ποσό των 100.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα θα κατατεθούν απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Εστιάζοντας στην «επόμενη μέρα», ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την άμεση ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέων καταστροφών τη χειμερινή περίοδο. «Είμαστε από την πρώτη στιγμή εδώ, και όλα τα χρόνια έχουμε αποδείξει σαν Επιμελητήριο ότι είμαστε δίπλα στις περιοχές που πλήττονται, δίπλα στις επιχειρήσεις που μας έχουν ανάγκη. Βεβαίως, δεν θεωρούμε ότι θα λύσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα με τις 100 χιλιάδες ευρώ, αλλά δίνουμε το μήνυμα αλληλεγγύης που υπάρχει στον επιχειρηματικό κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενώ εξήρε την αγαστή συνεργασία του με τον Γ. Πατούλη επικαλούμενος τις κοινές δράσεις Περιφέρειας και Επιμελητηρίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων, τόσο την περίοδο της πανδημίας όσο και τώρα που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

O Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου για την ανάληψη και της Προεδρίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του προς τις πληγείσες επιχειρήσεις. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις αυτοψίες προκειμένου οι πληγέντες να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα από το αρμόδιο υπουργείο. Σε ότι αφορά το σχεδιασμό της επόμενης μέρας στην Ανατολική Αττική, επισήμανε πως προτεραιότητα τώρα είναι η υλοποίηση των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και έργων υποδομών που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της περιοχής, με χρηματοδότηση που θα αγγίξει τα 2.5 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός επισήμανε:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ, τον πρόεδρο κ. Χατζηθεοδοσίου για την πρωτοβουλία στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής μας που έχουν πληγεί, τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τους βουλευτές μας, τον Αντιπεριφερειάρχη. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τις Αχαρνές τέτοιες κινήσεις έχουν συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία, γιατί μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθούν ξανά όσα χάθηκαν. Ιδιαίτερα για τους πληγέντες επιχειρηματίες είναι σημαντικό να νοιώθουν πως είμαστε όλοι δίπλα τους για να επιστρέψουν στη δραστηριότητά τους και το Επιμελητήριο και οι άνθρωποί του το κάνουν πράξη.»

Την ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης τόνισε μεταξύ άλλων σε τοποθέτηση του και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α. Γ. Καββαθάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *