Λόγω των έκτακτων συνθηκών καύσωνα που επικρατούν και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Αχαρνών αυξάνει από σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου, και μέχρι τη λήξη των πολύ υψηλών θερμοκρασιών από μία σε τρεις τις κλιματιζόμενες αίθουσες που διαθέτει για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 08.00 π.μ ως τις 08.00 μ.μ. οι εξής χώροι:

1. ΚΑΠΗ Κόκκινου Μύλου

2. ΚΑΠΗ Θρακομακεδόνων

Επιπλέον, όλο το 24ωρο θα λειτουργεί κλιματιζόμενος χώρος στο Δημαρχειακό Μέγαρο.

Στους χώρους τηρούνται υποδειγματικά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών τον ΕΟΔΥ για την αποφυγή διασποράς του Covid -19.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή για να συνδράμουν όπου χρειαστεί καθ’ όλο του διάστημα του καύσωνα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132072300-1

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τους δημότες λόγω του ισχυρού καύσωνα

Ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει τους δημότες για τις οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) λόγω του καύσωνα.

-Συνίσταται σε όλους τους δημότες να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς χωρίς συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική.

-Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο, γυαλιά ηλίου και ανοιχτόχρωμα ρούχα υφάσματος που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

-Οι δημότες μπορούν να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού. Ακόμη, να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

-Συνιστάται στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα εξάντλησης και θερμοπληξίας.

-Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *