Σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη τελετή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποιήθηκε υπό τον καλοκαιρινό ουρανό την Παρασκευή 2 Ιουλίου η βράβευση των νικητών, που συμμετείχαν σε διαφορετικές εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Η Διεύθυνση Παιδείας και η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αχαρνών διοργάνωσαν στο πλαίσιο των εορτασμών Σχολικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, Διαδραστικό Παιχνίδι για Σχολεία και τη δημιουργία ιστορικού ντοκινμαντέρ.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός θέλησε να συγχαρεί τη Διεύθυνση Παιδείας, τη ΔΗΚΕΑ, τους καθηγητές και τους μαθητές που αγκάλιασαν τις πρωτοβουλίες τονίζοντας στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε: «Περισσότερο νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές αλλά και το μέλλον αυτού του τόπου. Σήμερα ήταν η ευκαιρία για να ευχαριστήσω και όσους οργάνωσαν και συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ για το πανηγύρι της πόλης μας. Εύχομαι καλό καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Φθινόπωρο»! Οι νικητές έλαβαν τιμητικό έπαινο, πλακέτα για το σχολείο τους και μικρά δώρα. Συγχαρητήρια δόθηκαν και στους υπεύθυνους καθηγητές των σχολείων που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς.

Το πρώτο βραβείο στο Σχολικό Διαγωνισμό Ζωγραφική κέρδισε από τα Δημοτικά η Αναστασία Κανελλοπούλου μαθήτρια του 1ου Δημοτικού, από τα Γυμνάσια η Ελένη Παπαευσταθίου του 4ου Γυμνασίου και για τα Λύκεια η Ιωάννα Γεροντίδη από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο.

Τον διαγωνισμό ζωγραφικής κέρδισαν οι ομάδες του πρώτου και εβδόμου Λυκείου Αχαρνών με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Τζιβέλου Παναγιώτα (1ο Λύκειο) και Παναγιωτοπούλου Ειρήνη (7ο Λύκειο). Βραβεύτηκαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Βασιλική Κρέμου, Δέσποινα Παχαλίδη, Χαρίκλεια Παγώνα, Ευάγγελος Λαγός και Δανιήλ Ουνγκουαρένκου. Βραβεύτηκαν οι μαθητές του 7ου Λυκείου Αλέξανδρος Βαζούρας, Πωλίνα Κακουλίδη, Αφροδίτη Ζαφειρίου, Ελένη Κατσανδρή, Φωτεινή Κατσανδρή.

Το Διαδικτυακό Διαδραστικό Παιχνίδι των Σχολείων κέρδισε η ομάδα του 14ου Δημοτικού με υπεύθυνο δάσκαλο τον Ασίκη Κωνσταντίνο. Βραβεύτηκαν  οι μαθητές του Ηλίας Πανουσόπουλος, Νικόλαος Μπαρόλας, Αγγελική Κατσαρού, Έλλη Ματσάνγκου, Μαρία Μπακαβέλου, Μιλτιάδης Κοντογιάννης.

Σε ότι αφορά το Ιστορικό Ντοκιμαντέρ για το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής Αχαρνών βραβεύτηκαν ο ¶γγελος Παγώνας, διαχειριστής του Focus Tv, η δασκάλα του 13ου Δημοτικού Αλεξάνδρα Μπούνταλη και οι μαθητές της Ελένη Βενετικίδου, Δανάη Κορακάκη, Νεφέλη Κορακάκη, Δημήτρης Ντούρος, Γεωργία Μόσχου, Δημήτρης Ρόμπολας. Βραβεύτηκαν ακόμη οι μαθητές Μυρτώ Κορακάκη, Κατερίνα Καβαλάρη, Κωνσταντίνος Δήμου, Αμαλία Ντούρου, Σπυριδούλα Φαλάρα και η φοιτήτρια της ΑΣΟΕ Παγώνα Φανή.

Ευχή όλων οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες που αφυπνίζουν, μορφώνουν και απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα των νέων της πόλης να επαναλαμβάνονται όσο το δυνατόν συχνότερα. Ο Δήμος Αχαρνών από την πλευρά του διοργανώνει και στηρίζει ολόψυχα ανάλογες δράσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *