α) Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Πετάκος και το Παράρτημα Ρομά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αχαρνών σας ενημερώνουν πως στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης του προσωπικού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, η Κοινωνιολόγος κα. Κρητικού Σεβαστή συμμετείχε την 10η και 11η Ιουνίου 2021 σε πρόγραμμα επιμόρφωσης- διαβούλευσης του Εθνικού Σημείου Επαφής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά- Romplat 2019 κατόπν προσκλήσεως του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης-διαβούλευσης απευθύνεται ειδικά σε στελέχη των Παραρτημάτων Ρομά των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων των Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας καθώς και σε εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων Ρομά και περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Ενδυνάμωση
  • Συνύπαρξη
  • Πρώιμοι γάμοι
  • Μαθητική Διαρροή

β) Η η κα. Αδαμαντία Λάκκα-Επισκέπτρια Υγείας την εβδομάδα 7 έως 11 Ιουνίου και ώρες 8.00 -15.00 συμμετείχε σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΕΚΔΔΑ) με κωδικό 80014Κ21 και τίτλο: «Πολιτικές και Μηχανισμοί για την Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά».  Το σεμινάριο είχε βιωματικό χαρακτήρα και συμμετείχαν συνάδελφοι από Ρόδο, Κω, Αλεξάνδρεια, Διδυμότειχο, Σέρρες, Λάρισα, Χαλάνδρι, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Σπάτα-¶ρτεμις και συζητήθηκαν όλοι οι βασικοί πυλώνες Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά : Υγεία, Συνθήκες Στέγασης και Διαμονής, Απασχόληση, Εκπαίδευση, Παραβατικότητα. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών με σκοπό την στήριξη και ενδυνάμωση των ατόμων και την σταδιακή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

γ) Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων βασικής Μέριμνας και Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής και της συνεργασίας με την εταιρία «Executive Options Μον. Ι.Κ.Ε.», παρέλαβαν δέκα τάμπλετ και τον αντίστοιχο οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Τα tablet θα χρησιμοποιηθούν από την Παιδαγωγό του Παραρτήματος Ρομά κ. Ελισάβετ Γερασιμίδου, στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας και της μαθησιακής υποστήριξης των μαθητών Ρομά.  

δ) Μέχρι σήμερα 14/06/2021, έχουν πραγματοποιηθεί 110 rapid test στον πληθυσμό των Ρομά και έχουν διανεμηθεί περισσότερες από 500 μάσκες μιας χρήσης και αντισηπτικά χεριών.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *