Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει της κοινοτικής διαδικασίας, κατά της Ουγγαρίας, σχετικά με τον πρόσφατο  νόμο, όπου απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε παιδιά και εφήβους  έως 18 ετών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ.

Σύμφωνα με την Ντάνα Σπινάντ, η Επιτροπή ετοιμάζεται να στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ουγγαρία που είναι το πρώτο βήμα της διαδικασίας επί παραβάσει.

«Δεν θα καθίσουμε για πολύ χωρίς να αναλάβουμε δράση προς χώρες που δεν σέβονται την ισότητα, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τις αξίες της Συνθήκης της ΕΕ και τους ευρωπαϊκούς νόμους», δήλωσε με θράσος η εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τις προθεσμίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουνίου ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν είχαν στείλει επιστολή τις ουγγρικές αρχές, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον ουγγρικό νόμο που στοχεύει στην απαγόρευση της προώθησης της ομοφυλοφιλίας σε παιδιά και εφήβους.

Κατά την ΕΕ η  ομοφυλοφιλία θα πρέπει να προωθείται σε ανήλικους.

Στις 30 Ιουνίου η Ουγγαρία έστειλε απαντητική επιστολή στην Επιτροπή, η οποία βρίσκεται υπό εξέταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *