Γιατί οι Τούρκοι εθνικιστές φοβούνται τόσο πολύ την αλήθεια για το ποιά πραγματικά είναι η καταγωγή τους; Μήπως επειδή αν το αντιμετωπίσουν, τα ψέματα που έχουν επινοήσει θα διαλυθούν;

Ένα ακόμη χτύπημα του Τούρκου καθηγητή, Celal Şengor, ενάντια στη μυθολογία της πλειοψηφίας των Τούρκων πολιτών αναφορικά με τη γενετική προέλευσή τους , ιδίως εκείνων από την Ανατολία.

Μιλώντας στην τηλεόραση, ο καθηγητής είπε ότι τα γονίδια των λαών της Ανατολής αποτελούν μόνο το 7% από την Κεντρική Ασία, την πατρίδα των τουρκικών φυλών.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη είναι η επόμενη.  Ο καθηγητής, όπως σχολιάζεται, δεν μπορεί φυσικά να πει πως οι σημερινοί τουρκόφωνοι της Ανατολίας εξισλαμίστηκαν και υπέστησαν γλωσσική αφομοίωση και λέει πως «Είμαστε Ρωμιοί», δηλαδή Έλληνες (Ρωμιούς μας λένε οι Τούρκοι).  «Μην ξεχνάτε ότι είμαστε κληρονόμοι του Βυζαντίου», συνέχισε ο καθηγητής, προσθέτοντας: «Και γι ‘αυτό υπήρχαν πολλοί γάμοι κατά την Οθωμανική περίοδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε μουσουλμάνοι Rûm. “

Το Rûm είναι παράγωγο του όρου Rhomaioi-East Roman (Ῥωμαῖοι) και χρησιμοποιείται σε πολλές ισλαμικές χώρες όταν αναφέρονται  στους Έλληνες.

Το Rûm βρίσκεται στην προ-ισλαμική επιγραφή Namara και αργότερα στο Κοράνι (7ος αιώνας), όπου χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στη σύγχρονη Βυζαντινή (Ανατολική Ρωμαϊκή) Αυτοκρατορία υπό τους Ελληνόφωνους αυτοκράτορες της δυναστείας του Ηράκλειτου.

Η Τουρκία αποκαλεί την ελληνική μειονότητα της Rûm, όπως εκείνους που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, την Τένεδο και την Ίμβρο και αναφέρεται στους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα ως Έλληνες-Ίωνες.

Με αυτόν τον τρόπο, διαφοροποιούν τους Έλληνες της Ελλάδας και τους Έλληνες της Τουρκίας.

Σε απάντηση στο τηλεοπτική εκπομπή του Şengor, ο γεννημένος στην Τουρκία καθηγητής Mehmet Efe Caman, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του, στο Twitter ως «Ανατολικός από την Κωνσταντινούπολη με ρίζες στην Κρήτη και την Παφλαγονία (Μαύρη Θάλασσα)», είπε:

«Ο καθηγητής Şengör λέει ότι:« Είμαστε Ρωμαίοι »γιατί δεν μπορεί να πει ότι οι σημερινοί ανατολικοί τουρκόφωνοι  είναι εξισλαμισμένοι και εξομοιώνονται με τους Έλληνες. Ο τουρκικός υπερατσισμός θα καταρρεύσει.

«Είχα το γονίδιο της Κεντρικής Ασίας στο 8,2%. Είναι ακόμα πάνω από τον αριθμό που ανέφεραν οι καθηγητές Şengör και Murat Bardakçı.

«Είναι αδύνατο να καταλάβουμε γιατί το τουρκικό κράτος έχει διδάξει στα παιδιά, πάνω από 100 χρόνια, τον τουρκικό υπερατσισμό και ρατσιστικό μύθο για μαζική μετανάστευση από την Κεντρική Ασία στην Ανατολία.

«Γιατί το τουρκικό κράτος ήθελε να κρύψει ότι ο λαός της Ανατολίας είχε σε μεγάλο βαθμό ελληνορωμαϊκές ρίζες; Ποιος ήταν ο λόγος για αυτό το μυστικό; Γιατί φοβόταν;

«Γιατί κρύβουν προσεκτικά την ελληνική προέλευση των μεγάλων τουρκικών μαζών που ήταν εξισλαμισμένοι και ομιλούν την τουρκική γλώσσα λόγω γλωσσικής αφομοίωσης;», ο καθηγητής σκέφτηκε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, το Τουρκικό Πρόγραμμα DNA, μια πύλη παραπληροφόρησης γνωστή για την δημοσίευση γενετικών γραφημάτων και γραφημάτων χωρίς αναφορές ή πηγές, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το Ancestry.com, τη μεγαλύτερη  εταιρεία γενεαλογίας στον κόσμο, ζητώντας «όλοι οι Τούρκοι να μποϊκοτάρουν αυτήν την εταιρεία σε σχέση με τους προγόνους τους».

«Το ANCESTRY DNA δίνει προτεραιότητα στη δαιμονοποίηση του τουρκικού λαού αντί να δίνει πληροφορίες σχετικά με τη γενετική δομή του σχετικού πληθυσμού», ανέφεραν σε μια διαγραμμένη ανάρτηση τους στο Twitter.

Το Ancestry.com επεσήμανε ότι μετά την οθωμανική κατάκτηση του Πόντου στη σημερινή νοτιοανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, οι «Έλληνες του Πόντου υιοθέτησαν τουρκική γλώσσα και πολιτισμό, και πολλοί ασπάστηκαν το Ισλάμ για να έχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες στην τουρκική κοινωνία».

Το Ancestry.com τόνισε επίσης, ότι ένας άλλος γύρος Τουρκικοποίησης των Πόντιων Ελλήνων πραγματοποιήθηκε μετά τον δεύτερο Ρωσοτουρκικό πόλεμο (1828-29).

Με την έλευση των γενετικών δοκιμών, ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι πολίτες και κοινότητες της διασποράς ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα ο τουρκικός λαός προέρχεται, κυρίως από Έλληνες.

Περισσότεροι Τούρκοι πολίτες ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι Τούρκοι.

Αυτός είναι ο λόγος που ο ρόλος του λεγόμενου τουρκικού προγράμματος DNA είναι να δημιουργήσει αμφιβολίες μεταξύ εκείνων που κάνουν γενετικές δοκιμές από νόμιμες εταιρείες όπως το Ancestry.com και ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι Τούρκοι

Μια διάσημη υπόθεση ενός Τούρκου πολίτη που ανακαλύπτει ότι είναι Έλληνας, είναι ο Γιάννης Βασίλης Γιαγιάλι, γεννημένος Ιμπραήμ Γιαγιάλι.

Ο Γιάννης ήταν πρώην Τούρκος υπερεθνικιστής που ήταν περήφανος για την εχθρότητα του προς Κούρδους και άλλους αυτόχθονες λαούς της Μικράς Ασίας.

Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψε ότι ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας, έγινε χριστιανός και στη συνέχεια έγινε ακτιβιστής των μειονοτήτων στην Τουρκία παρά την αρχική ένταξή του στον τουρκικό στρατό για να τους σκοτώσει, όπως ανέφερε, το The Armenian Weekly.

Ο Uzay Bulut, που είναι δημοσιογράφος, γεννημένος στην Τουρκία, απάντησε επίσης στην έκκληση του τουρκικού προγράμματος DNA να μποϊκοτάρει το Ancestry.com.

«Γιατί οι Τούρκοι εθνικιστές φοβούνται τόσο πολύ την αλήθεια; Επειδή αν το αντιμετωπίσουν, τα ψέματα που έχουν επινοήσει θα διαλυθούν στο έδαφος », είπε στο Twitter.

«Μέσα από αυτά τα ψέματα, έχει αυξηθεί το μίσος που τους έκανε να διαπράττουν τόσα εγκλήματα εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων και άλλων», είπε ο Μπουλούτ.

Τότε θα συνειδητοποιήσουν ότι καταστρέφοντας αυτούς τους λαούς, στην πραγματικότητα έχουν καταστρέψει τους δικούς τους προγόνους και την πολιτιστική κληρονομιά », δήλωσε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας: « Η αλήθεια θα μας απελευθερώσει όλους και θα φέρει την απαραίτητη ειρήνη στην περιοχή ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *