Απίστευτη γκάφα(;) από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο οποίος φαίνεται να αγνοεί παντελώς βασικούς διπλωματικούς κανόνες και θέσεις της Ελλάδας, καθώς σήμερα έπεσε θύμα τουρκικής πλεκτάνης και συναντήθηκε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ σε μία κουζίνα ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες! 

Φυσικά η συνάντηση δεν ήταν τυχαία, αλλά όπως φαίνεται και η φωτογραφία του πρακτορείου Anadolu οι Τούρκοι την είχαν «στημένη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έπεσε(;) στην τουρκική παγίδα (σσ. δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε πως η συνάντηση ήταν κανονισμένη) και απαθανατίστηκε από Τούρκους φωτογράφους να συνομιλεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και μάλιστα για το… Κυπριακό, με φόντο κατσαρόλες και τηγάνια. 

Την φωτογραφία την τράβηξε κάποιος Ερτουγρκούλ Τσαβούσογλου.

Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της Ελλάδας απαθανατίζεται να συνομιλεί με Τουρκοκύπριο ηγέτη, καθώς εννοείται πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος ούτε φυσικά το «αξίωμα» του κ.Τατάρ.

Με λίγα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτοντας στην παγίδα των Τούρκων και συνομιλώντας με τον Τατάρ, ουσιαστικά αναγνώρισε -έμμεσα- και νομιμοποίησε το ψευδοκράτος! 

Μάλιστα αυτό το μεγάλο φάουλ πήγε να το καλύψει με ένα άλλο μεγαλύτερο, καθώς στη συνέντευξη Τύπου, αφού είχε βγει η φωτογραφία του Anadolu, μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τον Τατάρ δίνοντας της έτσι «επίσημο» χαρακτήρα, αναφέροντας μάλιστα ότι συζήτησαν για το Κυπριακό! 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε «Δεν συναντηθήκαμε, απλώς διασταυρωθήκαμε στο πρωινό του ξενοδοχείου. Μιλήσαμε για κανένα δίλεπτο και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, του επανέλαβα την πάγια θέση μας, ότι με την λύση των δύο κρατών δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Είναι μια λύση που απορρίπτεται, όχι μόνο γιατί αντιβαίνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και γιατί είναι παντελώς ασύμβατη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Άρα στην Ευρώπη και στις Βρυξέλλες ο κ. Τατάρ δεν μπορεί να μιλάει για δύο κράτη, γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπορεί τον ακούσει. Η συζήτηση σταματάει εν τη γενέσει της. Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δηλαδή ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως «δεν συναντήθηκε» με τον κ.Τατάρ «διασταυρώθηκε για… δύο λεπτά» αλλά επιβεβαιώνει ότι στη «διασταύρωση» μίλησε για το… Κυπριακό;

Αν δεν μπορούσε να αποφύγει τον Τατάρ, ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε καν να του μιλήσει, να του γυρίσει την πλάτη και να αποχωρήσει. Όχι να συζητήσει για το Κυπριακό!

Και αν τον ρωτούσαν στη συνέντευξη Τύπου έπρεπε να πει «δεν ξέρω ποιος ήταν αυτός ο κύριος, φορούσε μάσκα δεν κατάλαβα ποιος ήταν» και σίγουρα όχι να επιβεβαιώσει πως μίλησε για το Κυπριακό! 

Έτσι θα έκανε οποιοσδήποτε σοβαρός πρωθυπουργός! 

Ας εξηγήσει κάποιος επιτέλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη τους κανόνες της διπλωματίας γιατί εκθέτει τη χώρα! 

Επίσης οι τόσοι σύμβουλοι που έχει μαζέψει στο Μαξίμου, η ασφάλειά του και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες τι κάνουν;

Δεν γίνεται να μην μπορούν να προστατέψουν τον πρωθυπουργό και να τον αφήνουν έκθετο σε τουρκικές προβοκάτσιες. Δεν επιτρέπεται να μην ήξεραν και να μην τον είχαν ενημερώσει πως στο ίδιο ξενοδοχείο θα ήταν και ο Τατάρ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *