Ένα από τα σημαντικότερα πρόβλημα της Βαρυμπόπης αφορά το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού. Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός από την αρχή της θητείας του έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυσή του. Σήμερα, το θέμα έχει ήδη μπει σε τροχιά οριστικής λύσης μέσω της κατασκευής νέου δικτύου και εξυγίανσης παλαιών τμημάτων σε συνολικό μήκος 33 χιλιομέτρων και με αύξηση της παροχής κατά 98.000 κυβικά μέτρα ανά έτος.

Τους προηγούμενους μήνες, υπό την επίβλεψη και συντονισμό του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Χρύσανθου Κόνταρη  και την τεχνική συνδρομή του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου, ολοκληρώθηκαν όλες οι ενέργειες ωρίμανσης, με σημαντικότερη ενέργεια την εκπόνηση οριστικής μελέτης για την κατασκευή του δικτύου.

Ο Δήμος Αχαρνών στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» υπέβαλε το σχετικό έργο προς χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 2.544.000 ευρώ.

Με την έγκριση της χρηματοδότησης το έργο θα δημοπρατηθεί αμέσως, καθώς έχει πλήρη ωριμότητα.

Από την υλοποίηση του έργου θα ωφεληθεί το σύνολο του οικισμού της Βαρυμπόπης και των κατοικιών εκτός σχεδίου στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε πολλά σημεία του δικτύου θα τοποθετηθούν πυροσβεστικοί κρουνοί.

Μέσω της κατασκευής του δικτύου ο Δήμος Αχαρνών θα επιτύχει:

✔   να παρέχει την αδιάκοπη τροφοδοσία νερού, με προβλεπόμενες προδιαγραφές ποιότητας, με απαραίτητη πίεση που θα επιτρέπει την τροφοδοσία όλων των κατοικιών ακόμα και εκείνων σε μεγαλύτερο υψόμετρο

✔   να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα του κατασπαταλούμενου νερού και της ενέργειας που καταναλώνεται από την κακή λειτουργία του δικτύου

✔    να μειώσει το κόστος συντήρησης/ επισκευής του δικτύου,

Όσα αναφέρθηκαν υλοποιούνται χωρίς καμμία επιβάρυνση των καταναλωτών, καθώς η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει εξοπλισμό που το κόστος απόκτησής του δεν θα μετακυληθεί στους χρήστες του δικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *