Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χώρα μας, εδώ και 50 χρόνια είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. Η υπογεννητικότητά μας έχει πολλές αιτίες, με μεγαλύτερη μία τεράστια παγίδα που ονομάζεται ΚΑΡΙΕΡΑ.

Το τεράστιο αυτό θέμα πραγματεύεται το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021». Για το σκοπό αυτό κυκλοφορήθηκε διαφημιστικό βίντεο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους “πολιτικά ορθούς” σεξιστικό και αναχρονιστικό.

Στο εν λόγω βίντεο πρωταγωνιστεί μια γυναίκα, η οποία αφοσιώνεται στις σπουδές και την καριέρα της και ξαφνικά φτάνει η μέρα των 41 γενεθλίων της.

Σε αυτό το σημείο μια φωνή της λέει «και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα; Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα».

Η πρωταγωνίστρια του διαφημιστικού σποτ απογοητευμένη διερωτάται «τι έχω κάνει λάθος;» και η φωνή της απαντά «τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες».

Το βίντεο αυτό οδήγησε την Πρόεδρο του κ. Μητσοτάκη (γιατί εμάς δεν μας εκπροσωπεί) στην απόφαση να αποσύρει την αιγίδα από Συνέδριο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη αργά χθες το βράδυ. Θα λέγαμε στην κυρία αυτή, ότι οι γκόμενοι, τα σκυλιά και τα γατιά, δεν υποκαθιστούν τον ιερότερο θεσμό που είναι η οικογένεια.

Αντιστοίχως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θοδωρής Λιβάνιος ανακοίνωσε μέσω twitter ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας: «Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα  η οποία ανακοίνωσε ότι η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αποσύρει  τη συμμετοχή της από το εν λόγω συνέδριο επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν οι ίδιες για τις ζωές τους είναι αδιαμφισβήτητο».

Εννοείται ότι την σκυτάλη πήραν διάφορα πρόσωπα “χρήσιμοι ηλίθιοι” και προφανώς θα έχουμε και συνέχεια.

Δυστυχώς όμως για τους παραπάνω και για την Ελλάδα, με τέτοια μυαλά βαδίζουμε προς καταστροφή και εξαφάνιση χωρίς επιστροφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *