Η «5η Ανάβαση Πάρνηθας» της ΦΙΛΠΑ πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου και πέρασε στην ιστορία ως μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, με τους φίλους των κλασσικών αυτοκινήτων και το ευρύτερο κοινό να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη λαμπρή επέτειο. Για τη λαμπερή διοργάνωση της Ιστορικής Ανάβασης της Πάρνηθας για το 2021 συνεργάστηκαν άψογα η λέσχη Φίλων Παλαιών Αυτοκινήτων (ΦΙΛΠΑ) και ο Δήμος Αχαρνών.

Πρόκειται για έναν μοναδικό αγώνα αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από το 1932 ανοίγοντας τον δρόμο του Motosport στη χώρα μας. Διοργανώθηκε για τελευταία φορά το 1969, μέχρι που αναβίωσε από το 2017 από τη ΦΙΛΠΑ, με τη συμμετοχή ιστορικών αυτοκινήτων σε μια από τις πιο όμορφες και διαχρονικές διαδρομές. Η Ανάβαση Πάρνηθας έχει αφήσει εποχή ως η πιο διάσημη της Αττικής, αλλά και ένα κορυφαίο γεγονός για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, τους λάτρεις του και τους πολλούς φίλους της λέσχης που το περιμένουν με αγωνία κάθε χρόνο.

Συνολικά 68 πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν από τις 10:00 το πρωί στις 6 Ιουνίου στην ηλιόλουστη Πάρνηθα και συγκεκριμένα στο Μετόχι (400 μέτρα  μετά την είσοδο του τελεφερίκ), σημείο εκκίνησης της διαδρομής τα παλιά χρόνια για τεχνικό έλεγχο. Εκεί πραγματοποιήθηκε στις 11:00 εκδήλωση με αποκάλυψη τιμητικής πλάκας και δόθηκε στις 12:00 η εκκίνηση του αγωνιστικού σκέλους από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό. Στη διαδρομή πραγματοποιήθηκαν τρεις ΕΔΑ με τις ανάλογες χρονομετρήσεις και συμμετείχαν ιστορικά αυτοκίνητα και Youngtimers με κάρτα FIVA ή FIA σε ισχύ. Η απονομή επάθλων στα πρώτα 6 πληρώματα πραγματοποιήθηκε στο μικρό θέατρο της πλατείας Θρακομακεδόνων.

Η ΦΙΛΠΑ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό που για μια ακόμη φορά στάθηκε δίπλα στη λέσχη με την υποστήριξη και τη χορηγία του Δήμου. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Με χαρά παρευρέθηκα στο Μετόχι από όπου ξεκίνησε η ιστορική ανάβαση Πάρνηθας. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν αλλά και βοήθησαν στη σημερινή διοργάνωση η οποία ανέδειξε τις δυνατότητες των Αχαρνών και στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μια ανάβαση που χάρισε μοναδικές στιγμές στους λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων».

Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, και Γιώργος Βλάχος, ο κ. Κατσιγιάννης και η κ. Βλάχου εκ μέρους της Περιφέρειας, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Χάρης Δαμάσκος και οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Βρεττός, Άγγελος Αραμπατζή, Δημήτρης Κωφός και Γιώργος Σιδηρόπουλος, οι πρόεδροι Θέμης Οικονόμου, Αγγελική Ζαχαριάδη και Γιάννης Νίκας και ο οργανωτικός γραμματέας της Ν.Δ. Στέλιος Κονταδάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *