Τα παιδιά μπερδεύονται ακόμη περισσότερο σε ηλικίες που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητες.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση μίας ομάδας καθηγητών στην Ισπανία να εμφανίζονται ενώπιον των μαθητών τους φορώντας…φούστες!

Το κίνημα «Τα Ρούχα Δεν Έχουν Φύλο» (#LaRopaNoTieneGenero) ξεκίνησε από τον καθηγητή Μαθηματικών Jose Piñas τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ένας από τους μαθητές του αποβλήθηκε και υποχρεώθηκε να επισκεφτεί ψυχολόγο επειδή φόρεσε φούστα στο σχολείο.

Η είδηση αυτή είχε προκαλέσει σάλο στην Ισπανία, με τον καθηγητή να αποφασίζει να δώσει ένα…ξεκάθαρο μήνυμα κατά των στερεοτύπων του φύλου.

Ακολούθησαν άλλοι δύο νεαροί καθηγητές, 36 και 37 ετών αντίστοιχα που τον περασμένο μήνα αντικατέστησαν τα παντελόνια τους με φούστες, όταν έμαθαν πως ένας μαθητής από το σχολείο τους δέχθηκε μπούλινγκ.

«Ένα σχολείο που διδάσκει με σεβασμό, πολυμορφία, συν-εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θέλεις! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ένας εκ των καθηγητών.

Ο μαθηματικός Piñas ξεκίνησε το κίνημα τον Νοέμβριο, όταν συνειδητοποίησε ότι ελάχιστα είχαν αλλάξει από τότε που ο ίδιος πήγαινε σχολείο, 20 χρόνια πριν.

Ο ίδιος αφού ανήρτησε μία φωτογραφία του με φούστα μπροστά στον πίνακα, έγραψε: «20 χρόνια πριν δέχτηκα δίωξη και προσβολές για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου στο ίδρυμα όπου σήμερα είμαι καθηγητής.

Πολλοί καθηγητές κοίταξαν από την άλλη. Θέλω να ενταχθώ στον σκοπό του μαθητή Mikel που αποβλήθηκε και τον έστειλαν σε ψυχολόγο επειδή πήγε στην τάξη με φούστα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *