Ο ΣΥΡΙΖΑ , η συμφωνία των Πρεσπών και η προκλητική Τουρκία

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί πολιτική παρόμοιου τύπου με την συμφωνία των Πρεσπών και με την Τουρκία, αλλά η Άγκυρα δεν “συμμετέχει”, δηλώνει ουσιαστικά ο κ. Κατρούγκαλος σε ψευδομακεδονικά ΜΜΕ, προκαλώντας αίσθηση με την τοποθέτηση του για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ενόψει ειδικά των νέων τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.  

Ο πρώην Έλληνας ΥΠΕΞ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του κόμματος, σε συνέντευξη του στο σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, δηλώνει πολλά και κυρίως “άκρως ενδιαφέροντα” σε σχέση με το πως “βλέπει” η αντιπολίτευση τις σχέσεις με την χώρα αυτή και με την Τουρκία”.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας σε ψευδομακεδόνα δημοσιογράφο τόνισε όσον αφορά τις σχέσεις Σκοπίων-Σόφιας σε συνάρτηση με το βουλγαρικό βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, την ελπίδα ότι «οι πολιτικοί ηγέτες στη Βουλγαρία θα δείξουν το ίδιο θάρρος και την γενναιότητα που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το όνομα με την ψευδομακεδονική πλευρά από τον προκάτοχο του Νίκο Κοτζιά, αναφέρονταν συχνά η φράση ότι «η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο, όχι φυλακή», προκαλώντας θυμηδία με την επίκληση της ένδοξης ελληνικής ιστορίας.

Σε συνομιλία με την ανταποκρίτρια του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων στην Αθήνα, ο κ. Κατρουγκάλος μίλησε επίσης και για τη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας, μεταξύ του ψευδομακεδόνα πρωθυπουργού Α. Ζάεφ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ ανέλυσε τις σχέσεις μεταξύ της ψευδομακεδονίας και της Ελλάδας τρία χρόνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *