Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχε τη Δευτέρα (24/5) ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Σιδηρόπουλο. Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα καίρια ζητήματα της αντιπυρικής περιόδου, της προετοιμασίας όλων των συναρμόδιων φορέων με στόχο την καλλίτερη δυνατή πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Μαρκόπουλος και δέκα ακόμη δήμαρχοι δήμων της Αττικής, στους οποίους υπάγονται 18 περιοχές που έχουν χαρακτηριστικά επικινδυνότητας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θέλω να τονίσω μόνο ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό πως η Πολιτική Προστασία έχει εντοπίσει 18 περιοχές σε 11 Δήμους που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, εκεί δηλαδή που συνυπάρχει αστικός ιστός με δάσος ή και δασική έκταση. Και χρειάζονται ειδικά επιχειρησιακά σχέδια και για τις 18 αυτές περιοχές, τα οποία αντιλαμβάνομαι ότι έχουν εκπονηθεί. Έχουμε κάνει την καλλίτερη δυνατή προετοιμασία σε επίπεδο κεντρικού μηχανισμού και πιστεύω ότι η συνεργασία μας και φέτος θα είναι άψογη. Καθώς το κλίμα αλλάζει συμπεριφορά οφείλουμε κι εμείς να αλλάξουμε τη δική μας. Δεν γίνεται να έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και να υπάρχει αγρότης ο οποίος καίει τα κλαδιά του μέσα σε χωράφι».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός σχολίασε σχετικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης: «Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για καίρια ζητήματα στα πλαίσια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου με στόχο την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών σε Δήμους που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο ζήτημα, όπως και οι Αχαρνές. Ο Πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να στηρίξει τις προσπάθειες των Δήμων με κάθε μέσο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως όλοι μας πρέπει να συνδράμουμε σε αυτή την κατεύθυνση και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *