Μπροστά σε ένα μεγάλο βήμα για την οριστική πάταξη της εγκληματικότητας βρίσκεται ο Δήμος Αχαρνών, όπως διεφάνη από την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις Αχαρνές την Τετάρτη (26/5). Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός υποδέχθηκε τον Υπουργό την Αυλίζα, εκεί όπου στο πρώην σχολικό συγκρότημα της περιοχής θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής. Παράλληλα το κτιριακό αυτό συγκρότημα των 2.438 τ.μ. θα αποτελέσει την έδρα των επιχειρησιακών αστυνομικών δράσεων για ολόκληρη την Αττική.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας περιηγήθηκε στους χώρους και στις δηλώσεις του ανέφερε:  «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας, ελπίζω και σημαντική για τον Δήμο Αχαρνών, διότι μας παραδίδεται αυτό το κτήριο το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο, αλλά εμείς θα το μετατρέψουμε σε έδρα αστυνομικών δυνάμεων. Το ΑΤ Μενιδίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μια σειρά από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ενιαία κέντρα επιχειρήσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική, έτσι ώστε αυτός ο χώρος να αποτελέσει σημείο αναφοράς της ασφάλειας στη Δυτική Αττική. Η προσοχή μας είναι διαρκής. Θα ολοκληρώσουμε πιστεύω με τον καλλίτερο τρόπο τις εργασίες εντός 18 μηνών και θα εγκαταστήσουμε στη συνέχεια τις υπηρεσίες μας. Μέχρι τότε θα εξακολουθήσουμε να είμαστε διαρκώς στους δρόμους με επιχειρήσεις, με παρουσία, σε συνεργασίας με τους φιλήσυχους κατοίκους, έτσι ώστε η κοινωνική ειρήνη να εμπεδωθεί και σε αυτή την περιοχή, η οποία αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία αυτού του κτιρίου και αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό Κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς υπάρχει εδώ και πάνω από ένα χρόνο αγαστή συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος της εγκληματικότητας, στάθηκε στη σημασία της δημιουργίας του κέντρου επιχειρήσεων όχι μόνο για τις Αχαρνές, αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. «Εμείς, κ. Υπουργέ, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για αυτό που κάνετε. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία εδώ και ένα χρόνο. Ανταποκριθήκατε, αντιληφθήκατε το πρόβλημα και σήμερα είμαστε ευτυχείς που βρίσκεστε εδώ , γιατί πιστεύουμε πως θα λυθεί το ζήτημα που έχουμε στην πόλη μας, μόλις πάρει η Αστυνομία το κτήριο, καθώς θα αλλάξει όλη η εικόνα της περιοχής. Άρα θεωρώ πως είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για όλο το Δήμο Αχαρνών και κατ’ επέκταση  για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Πιστεύω πως εδώ στην Αυλίζα – που είναι διαπιστωμένο το πρόβλημα – με αυτή την κίνησή σας και την πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε θα βοηθήσετε πολύ και σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα σε ένα διάστημα δεκαοκτώ μηνών και το συγκρότημα θα στεγάσει εκτός από αστυνομικές υπηρεσίες του Δήμου και κάποιες άλλες υπηρεσίες, αποτελώντας έτσι την επιχειρησιακή έδρα της Δυτικής Αττικής. Η μεταστέγασή τους στο εγκαταλελειμμένο σχολικό κτήριο, ήταν ένα πλάνο για την υλοποίηση του οποίου προσπάθησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου ο Σπύρος Βρεττός, καθώς ήταν πεπεισμένος πως μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της παραβατικότητας που μαστίζει την περιοχή της Αυλίζας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι προσπάθειες της Αντιεγκληματικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από τον Δήμο, εκ μέρους της οποίας το παρών έδωσαν ο πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος Στάθης Τοπαλίδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κουλόγιαννης καθώς και μέλη της.

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Είμαστε άγρυπνοι καθημερινά, πιστεύουμε ότι κάνουμε καλή δουλειά, ωστόσο χρειάζεται και άλλο προσωπικό»

«Είμαστε εδώ σε καθημερινή βάση, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα εδώ τα προηγούμενα χρόνια και δεν θέλουμε να επαναληφθούν», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά από σύσκεψη, στο Ζεφύρι.

Επί του θέματος πρόσθεσε: «Είμαστε άγρυπνοι καθημερινά, πιστεύουμε ότι κάνουμε καλή δουλειά, ωστόσο χρειάζεται και άλλο προσωπικό, καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό έτσι, ώστε να συνεργάζεται με τους κατοίκους, να συλλαμβάνει και να παραπέμπει στη Δικαιοσύνη τους ενόχους, όσοι παραβατούν και όσοι παρανομούν, όσοι είναι καθέξιμοι εγκληματίες που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή, που χρησιμοποιούν όπλα αυθαίρετα, που κατά κάποιο τρόπο εμποδίζουν την ομαλή, ειρηνική, κοινωνική ζωή».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, αξιωματικούς της Αστυνομίας, εκπροσώπους του δήμου και του Συλλόγου Αυλίζας κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, επισκέφθηκε το κτίριο όπου θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής.

Σημειώνεται ότι, το κτίριο αυτό θα αποτελέσει την έδρα των επιχειρησιακών αστυνομικών δράσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Πρόκειται για ένα πρώην σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από τέσσερα κτίρια, στην Αυλίζα, συνολικής επιφάνειας 2.438 τ.μ.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας, ελπίζω και σημαντική για τον δήμο Αχαρνών, διότι μας παραδίδεται αυτό το κτίριο το οποίο τώρα είναι εγκαταλελειμμένο, αλλά εμείς θα το μετατρέψουμε σε έδρα αστυνομικών δυνάμεων, το Α.Τ. Μενιδίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μια σειρά από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ενιαία κέντρα επιχειρήσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική, έτσι ώστε αυτός ο χώρος να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ασφάλειας στη Δυτική Αττική», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε: «Η προσοχή μας είναι διαρκής. Θα ολοκληρώσουμε πιστεύω με τον καλλίτερο τρόπο τις εργασίες εντός 18 μηνών και θα εγκαταστήσουμε στη συνέχεια τις υπηρεσίες μας. Μέχρι τότε θα εξακολουθήσουμε να είμαστε διαρκώς στους δρόμους με επιχειρήσεις, με παρουσία, σε συνεργασία με τους φιλήσυχους κατοίκους, έτσι ώστε η κοινωνική ειρήνη να εμπεδωθεί και σε αυτή την περιοχή, η οποία αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα».

Από την πλευρά του, ο κ. Βρεττός εξήρε τη στενή συνεργασία που έχει εδώ και ένα χρόνο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό για το προσωπικό ενδιαφέρον και βαρύτητα που έχει δώσει για την αντιμετώπιση των ζητημάτων εγκληματικότητας της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *