Ο επιχειρηματίας  επικεφαλής της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ που έχει χαρακτηριστεί και ως «ο τελευταίος Έλληνας εθνικός ευεργέτης», ένας άνθρωπος με πλούσιο εθνικό έργο, με αφορμή την κίνησή του για το «Ταμείο του Εθνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ», o Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, με μια ανοικτή επιστολή του  προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επενέρχεται στο θέμα των Σκοπίων, ζητώντας από τον πρωθυπουργό την κατάργηση ή τουλάχιστον την αναθεώρηση της συμφωνία στις Πρέσπες, όπου το σλαβικό κρατίδιο απέκτησε την ονομασία «βόρεια Μακεδονία».

Αφορμή για την ανοικτή επιστολή του Π.Εμφιετζόγλου η πρόσφατη παρουσία στη χώρα μας του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ο οποίος, και όπως αναφέρει εμφανίστηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με «αέρα» «Μακεδόνα» ομιλούντα την «Μακεδονική»!

Αφού αναφέρει στην επιστολή τα πεπραγμένα του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα με συναντήσεις με Έλληνες πολιτικούς, λέγοντας πως τα Σκόπια παρουσιάζονται ως «Μακεδονία» και ότι ο Ζ.Ζάεφ μας «δουλεύει» κανονικά, ζητά χωρίς περιστροφές την κατάργηση αυτής της συμφωνίας που επέτρεψε σε Σλάβους να παρουσιάζονται και να εμφανίζονται ως απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρα από όσα αναφέρει ο κ. Εμφιετζόγλου στην επιστολή του και το μέγα θέμα που ανέκυψε πρόσφατα με το υπουργείο Πολιτισμού να αναγνωρίζει  το σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα ως «μακεδονική» γλώσσα

Το κείμενο του:

«Ήρθε στην Αθήνα για να μιλήσει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο “Μακεδόνας” που ομιλεί την “Μακεδονική Γλώσσα”, ο αξιότιμος κος Ζάεφ.

Μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα περάσουν από τη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας, συνάντησε τον φίλο του τον Αλέξη, μας συνεχάρη για τα 200 χρόνια, κολάκευσε (κοινώς έγλυψε) τον Μητσοτάκη και τον Δένδια και τους ζήτησε να προωθήσουν στην Ευρώπη την είσοδο της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τίποτα δεν είπε ο κος Ζάεφ για τις διακηρύξεις του Προέδρου του, για “βοήθεια” σε προσφυγές των “Ελλήνων Μακεδόνων” σε διεθνή δικαστήρια, για τα αγάλματα που παραμένουν στη θέση τους, για τα βιβλία που για τρεις γενιές παραπλανούν τα νέα παιδιά της χώρας του ότι είναι “Μακεδόνες”  και ότι κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ είναι Σλάβοι και Αλβανοί. Καμία μνεία για τον Τίτο, που με το ζόρι τους βάπτισε “Μακεδόνες” για να ενσωματώσει στη Γιουγκοσλαβία του, την Μακεδονία.

Μας ενημέρωσε και για το μεγάλο σχέδιο της σιδηροδρομικής γραμμής: Τουρκίας – Βουλγαρίας – Σκοπίων – Αλβανίας – Ιταλίας. Και μας έκανε και …τη χάρη, στο τμήμα εντός της χώρας του, να …εργαστούν ελληνικές τεχνικές εταιρείες!

Μας συγκίνησε η …προσφορά του! Να τον βάλουμε στην Ε.Ε., να τον χρηματοδοτήσουμε και μετά να μας κυκλώσει μαζί με την Αλβανία και την Τουρκία. Και τότε τα τρένα θα περνούν από κάτω και εμείς θα κάνουμε βόλτες από πάνω.

Μας δουλεύει χοντρό γαζί ο αξιότιμος κος Ζάεφ και εμείς τα δεχόμαστε, χαμογελάμε με αμηχανία, με τους Συριζαίους να νιώθουν και υπερηφάνεια.

Και μετά λένε ότι είμαστε και έξυπνοι!

Και γιατί, παρακαλώ, να κάνουμε διπλωματική επιχείρηση για τους Σκοπιανούς (τους Μακεδόνες που ομιλούν την Μακεδονική); Δηλαδή ο Δένδιας να παρακαλεί τους υπουργούς της Ε.Ε. να βοηθήσουν, ήτοι να πιέσουν τη Βουλγαρία να μην ασκήσει βέτο;

Καλά, άλλη δουλειά δεν έχει ο Δένδιας; Και γιατί να τους βάλουμε στην Ε.Ε.; Τί μας δώσανε για να τους έχουμε και υποχρέωση; Προσοχή μην πάθουμε ύστερα από χρόνια σοβαρή ζημία (αναγνώριση Μακεδονικής μειονότητας, βέτο στην Ε.Ε. κ.λ.π.) τέτοια, που το Τουρκολιβυκό μνημόνιο να φαντάζει σαν …πταίσμα.

Απευθύνομαι στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη με την ρήσιν του Θεμιστοκλέους:

“ πάταξον μέν, ἄκουσον δέ”

Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να καταργηθεί ή τουλάχιστον να αναθεωρηθεί.

Τώρα πριν είναι αργά.

Αυτό απαιτεί η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, αυτό οφείλουμε στην Ιστορία και την Τιμή του Ελληνικού Έθνους.

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *