«Δεν μπορούμε να δώσουμε έγγραφα σε όλους» είπε ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Ε.Μακρόν έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο καθώς από την μία προσπαθεί να παρουσιάζεται ως “φιλελεύθερων ιδεών” (προέρχεται από το κέντρο) αλλά από την άλλη βλέπει ότι σύσσωμη η κοινωνία και μετά τα τελευταία γεγονότα και ο στρατός να βρίσκονται υπέρ της Γαλλίας των Γάλλων.

Άλλωστε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν και πρωτιά στην Μ.Λεπέν, ως επί κεφαλής της Δεξιάς, αν περάσει στον δεύτερο γύρο και μάλιστα με μέχρι και 7% διαφορά!

Έτσι ο νυν πρόεδρος “αναγκάζεται” να δείξει σκληρό πρόσωπο στην ουσιαστικά μετακίνηση πληθυσμών που έχει επιχειρηθεί στην χώρα του με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί οι Γάλλοι να υφίστανται συνεχείς μειώσεις του πολιτισμού τους στα πλαίσια των όσων θέλουν να καπηλεύονται τον τον τίτλο του “πολυπολιτισμικού ιδεώδους”.

Έτσι ο Πρόεδρος της Γαλλίας μίλησε σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα του και την ένταξη των παράτυπων μεταναστών στη γαλλική κοινωνία.

«Έχετε και καθήκοντα προτού αποκτήσετε δικαιώματα» ισχυρίστηκε την Παρασκευή ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν απευθυνόμενος προς παράτυπους μετανάστες που ζουν στη χώρα.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «έχουμε μια φιλόξενη κουλτούρα και τα πράγματα θα πάνε καλά αν ο καθένας κάνει το καθήκον του». Στο πλαίσιο αυτό, πρόταξε τον ρόλο της κοινωνικής ενσωμάτωσης με το τρίπτυχο «σέβομαι τους κανόνες, προσπαθώ να ενταχτώ, μαθαίνω τη γλώσσα».

«Τα πράγματα δεν είναι δεδομένα. Η Γαλλία παίρνει το μερίδιό της στις μεταναστευτικές ροές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη φιλοξενία και την εκπαίδευση [αυτών των ανθρώπων] αλλά όσοι φτάνουν στο έδαφός μας πρέπει επίσης να πάρουν το μερίδιό τους στην εργασία, να κάνουν την προσπάθειά τους με τη γλώσσα, να προσπαθήσουν να ενταχθούν και να βρουν δουλειά. Αυτό είναι το κλειδί» είπε.

Σε ό,τι αφορά την απονομή εγγράφων στους μετανάστες που δε διαθέτουν ο Μακρόν ισχυρίστηκε πως από τη μία η Γαλλία αποτελεί μια γενναιόδωρη χώρα, από την άλλη ωστόσο «δεν μπορούμε να δώσουμε έγγραφα σε όλους».

Τότε ένας μετανάστης που δε διαθέτει ακόμα έγγραφα του απάντησε πως περιμένει οκτώ ολόκληρα χρόνια για να νομιμοποιηθεί στη χώρα.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν πληροίτε τα κριτήρια. Παίρνουμε το ρόλο μας, αλλά δεν μπορούμε να τους δεχτούμε όλους» απάντησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στρατιωτικοί της Γαλλίας, απόστρατοι και εν ενεργεία, απηύθυναν δυο επιστολές προς πολιτικούς και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο Μακρόν για να καταγγείλουν, σύμφωνα με τον συγγραφέα της πρώτης επιστολής, την «αποσύνθεση», την «παρακμή» της Γαλλίας από απειλές όπως ο ισλαμισμός ή η ανεξέλεγκτη βία στα προάστια της χώρας και παρά τα όσα το πολιτικό σύστημα στην Γαλλία προσπαθεί μέσω δηλώσεων να υποβιβάσει δείχνει ότι έχει γίνει αντιληπτή η απόφαση της κοινωνίας πλέον να αντιδράσει ακόμα και σκληρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *