Σε μια Ευρώπη που πλήττεται από την μετανάστευση και σε μια Ελλάδα που έχει δεχθεί πάνω από 2 εκατομμύρια αλλοδαπούς στο έδαφός της από το 1990 έως σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιχείρησε να προπαγανδίσει ότι η μετανάστευση θα μας κάνει… καλό γιατί  δεν γεννάμε!

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μ. Σχοινάς είπε πως η «νόμιμη» μετανάστευση είναι μία ευκαιρία και όχι απειλή για την Ευρώπη, λέγοντας  πως βλέπει τη νόμιμη μετανάστευση ως τη διαδικασία «σεβασμού από τους αλλοδαπούς των αρχών της ΕΕ».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε ότι κάτι τέτοιο «απαιτεί νομικό πλαίσιο, πολιτική βούληση και ψύχραιμη αλλά σταθερή στοχοπροσήλωση» έτσι ώστε «να τη χρησιμοποιήσουμε για να ξεπεράσουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα, αλλά και τα προβλήματα της ανταγωνιστικότητάς μας».

Μάλιστα, ο κ. Σχοινάς εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που «αντίθετα με όσα λένε οι λαϊκιστές προάγει, δεν απειλεί τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

«Η Ευρώπη θέτει το πλαίσιο και τα εργαλεία, αλλά όλοι όσοι τα αποδέχονται πρέπει να υιοθετήσουν τις αρχές, τις αξίες και τις κοινωνικές μας σταθερές: τη δημοκρατία, την ανεκτικότητα, τον σεβασμό στον πλησίον, την ανεξιθρησκία, τον σεβασμό στη γυναίκα» είπε.

Όπως πρόσθεσε σήμερα, 19 Μαΐου, που αποτελεί και μέρα μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό «αυτά τα διδάγματα συνύπαρξης, συμφιλίωσης και ιστορικής μνήμης είναι ακόμα πιο επίκαιρα».

Με άλλα λόγια κατά Σχοινά αντί η Πολιτεία να θεσπίσει σειρά μέτρων για την αύξηση των γεννήσεων των Ελλήνων, προτιμά την αναπαραγωγή αλλοδαπών πληθυσμών στη χώρα, την ώρα που οι Έλληνες θα λιγοστεύουν συνέχεια.

Έτσι κατά τη γνώμη του θα λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα: Με την αύξηση του αλλοδαπού πληθυσμού και την σταδιακή μείωση του ελληνικού στοιχείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *