Σπίτια λεηλατήθηκαν, άνδρες και γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν και τραυματίστηκαν

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε ένα χριστιανικό χωριό στην Οκάρα (Πουντζάμπ, Ινδία), μετά από μια διαμάχη μεταξύ μερικών νεαρών χριστιανών που καθάριζαν την είσοδο στην εκκλησία τους και ενός μουσουλμάνου που περνούσε.

Σε λίγες ώρες η διαμάχη έγινε επιδρομή, στην οποία χριστιανοί άνδρες και γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν με σιδερένια κάγκελα, σπίτια που καταστράφηκαν, έπιπλα καταστράφηκαν και καταγράφηκε μεγάλη κλοπή περιουσίας.

Σύμφωνα με αρκετούς μάρτυρες, στις 14 Μαΐου, περίπου στις 5 μ.μ., οι Asad Imran, Emmanuel και Shahzad Masih καθαρίζονταν την περιοχή μπροστά από την πύλη της εκκλησίας. Ο Μοχάμεντ Χαλίλ, πέρασε οδηγώντας τη μοτοσικλέτα του μέσα από την πύλη, και τους κυνήγησε, γιατί είχαν -λέει-λερώσει το κοστούμι του με σκόνη και νερό και τους απείλησε με συνέπειες.

Μετά από λίγα λεπτά, έφτασε με τους φίλους του, με όπλα και μπαστούνια χόκεϊ κι άρχισαν να χτυπούν τον Imran, ο οποίος υπέστη αρκετούς τραυματισμούς στο αριστερό του χέρι, με ένα σπασμένο δάχτυλο. Ο Εμμανουελ τραυματίστηκε στο δεξί ώμο, το γόνατο και την πλάτη του. Ο Shahroz χτυπήθηκε στο κεφάλι και την πλάτη.

Ο ενοριακός ιερέας, π. Khalid Mukhtar, διέδωσε τα νέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας τον ξυλοδαρμό εναντίον των χριστιανικών οικογενειών ως «τρομοκρατική επίθεση», στην οποία άνδρες και γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Μιλώντας στο AsiaNews, εκφράζει τη λύπη του που μετά από τρεις ημέρες κανένας ένοχος δεν έχει προσαχθεί στη δικαιοσύνη: «Ενώ τα θύματα πηγαίνουν σε γιατρό ή νοσοκομείο για να λάβουν θεραπεία, οι ένοχοι είναι ελεύθεροι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *