Πριν κάποια χρόνια κανείς δεν ασχολείτο, τώρα βρίσκονται μια ανάσα από την εξουσία…

300 εκπρόσωποι του γερμανικού πράσινου κόμματος φαίνεται πως δεν αγαπούν και τόσο την χώρα τους, δίνοντας το σύνθημα «αποεθνικοποίησης» και περάσματος στην εποχή του διεθνισμού σε όλον τον πλανήτη.

Ζητούν να αποσυρθεί η λέξη «Γερμανία» από το ίδιο τους το μανιφέστο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η έγκριτη εφημερίδα «Die Zeit», o τίτλος του μανιφέστου του κόμματος για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι ο εξής: «Γερμανία. Όλα είναι εδώ μέσα».

Ο συγκεκριμένος τίτλος έχει προκαλέσει διαμάχη μεταξύ εκατοντάδων μελών του κόμματος, τα οποία θέλουν να διαγραφεί εντελώς η λέξη, μέσω αμέτρητων τροπολογιών που έχουν κατατεθεί.

«Η πράσινη πολιτική πρέπει να βασίζεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Και όχι στην Γερμανία », αναφέρουν χαρακτηριστικά σε πρότασή τους.

Σημειώνεται πως τα δημοσκοπικά ποσοστά των «Πρασίνων» έχουν αυξηθεί θεαματικά, θυμίζοντας την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Κάτι που ξεκίνησε πριν από μόλις σαράντα χρόνια ως μάλλον περιθωριακό κίνημα διαμαρτυρίας έχει ήδη καταστήσει αριθμητικά αναπόφευκτη την συμμετοχή των Πρασίνων στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο, ενώ δεν αποκλείεται να διεκδικήσει ακόμα και την ηγεσία του.

Η επόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, μετά τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, οπότε η Άνγκελα Μέρκελ θα παραδώσει έπειτα από 16 χρόνια την σκυτάλη της εξουσίας, ενδέχεται να προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων, όπως το θέλει η γερμανική πολιτική εθιμική τάξη για τον πρώτο σε δύναμη σχηματισμό.

Αυτό σημαίνει πως η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη ενδέχεται να έχει στο τιμόνι της ένα κόμμα με τέτοιες απόψεις, σηματοδοτώντας πολιτικοϊδεολογικό ντόμινο σε όλη την Ένωση.

Ο πολιτικός των χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γκόρντον Χόφμαν δήλωσε ότι ένα κόμμα που προφανώς απεχθάνεται τη χώρα του σε τέτοιο βαθμό δεν πρέπει να είναι σε θέση να την κυβερνήσει.

«Αν οι Πράσινοι ντρέπονται τόσο πολύ για τη Γερμανία, γιατί θέλουν να κυβερνήσουν τη Γερμανία;», αναρωτήθηκε.

Το φιλελεύθερο FDP ανέφερε από την πλευρά του: «Οι Πράσινοι είναι εναντίον της Γερμανίας, αλλά θέλουν να εκλεγούν και να κυβερνήσουν εδώ!»

Οι υπέρμαχοι των εθνών κρατών, ελπίζουν να μην κυριαρχήσει η συγκεκριμένη ιδεολογία στην Γερμανία, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου για όλη την Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *