Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό διαμορφώνεται στον Έβρο με τους μετανάστες που  μπαίνουν παράνομα, ως είθισται στην χώρα μας.

Ήδη η πίεση που υφίσταται ο νομός από την Τουρκία είναι έντονη. Οι παράνομοι μετανάστες που  περνούν καθημερινά τα σύνορα είναι αρκετές δεκάδες δεκάδων και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχουν αλλάξει τακτική.

Πιο συγκεκριμένα ομάδες 50, 100 ή και  150(!) ατόμων φτάνουν στην βόρεια μεριά του Έβρου, καθημερινά και καθ’ όλη όλη την διάρκεια του 24ωρου και από εκεί κατευθύνονται βορειοδυτικά στα Πετρωτά.

Αφού βρεθούν στην Ελλάδα, κατευθύνονται στο βορειοδυτικό άκρο του νομού στην περιοχή Πετρωτά. Εκεί από όπου και το σχετικό βίντεο, έχουν στήσει παράνομο καταυλισμό τον οποίο χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο σταθμό για περάσουν στην Βουλγαρία.

Αφού μπουν στο βουλγαρικό έδαφος, το οποίο δεν φυλάσσεται στα σύνορα με την Ελλάδα, καθώς οι Βούλγαροι έχουν στρέψει την προσοχή τους στα σύνορα με την Τουρκία,  κατευθύνονται δυτικά βοηθούμενοι από τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που βρίσκονται εκεί, για να μπουν ξανά στην Ελλάδα, είτε βόρεια από τη Ροδόπη είτε από την Ξάνθη.

Ο λόγος είναι ότι στον Έβρο έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας και οι παράνομοι μετανάστες δεν θέλουν να βρεθούν κρατούμενοι (έστω και προσωρινά) επιθυμώντας να κατευθυνθούν είτε στην Θεσσαλονίκη είτε φυσικά στην πάντα φιλόξενη Αττική.

Να σημειωθεί πως οι εισβολές των λαθραίων μεταναστών στην Ελλάδα γίνονται σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές οι οποίες χρησιμοποιούν UAV προκειμένου να καταγράφουν τις θέσεις των περιπόλων του ΕΣ και της συνοριοφυλακής.

Καθώς τα μέτρα ασφάλειας είναι λιγότερα σε Ροδόπη και Ξάνθη μπορούν να φθάσουν πιο εύκολα στον αντικειμενικό τους σκοπό, αφού πρώτα προσπαθήσουν να περάσουν στα Σκόπια, αν και αυτό είναι δύσκολο καθώς οι Σκοπιανοί φρουρούν τα σύνορα με την Ελλάδα με μεγάλες δυνάμεις.

Έτσι η Ροδόπη και η Ξάνθη γίνονται ο νέος τόπος προορισμού των παράνομων μεταναστών από όπου προωθούνται με διακινητές επίσης αλλοδαπούς στην περίφημη ενδοχώρα και την ελπίδα να φύγουν είτε από τα ελληνο-σκοπιανά σύνορα, είτε από κάποιο λιμάνι όπως η Ηγουμενίτσα ή η Πάτρα.

Εκεί όμως έρχονται αντιμέτωποι με ένα άλλο πρόβλημα: Οι ελληνικές αρχές έχουν θωρακίσει τα συγκεκριμένα  σημεία και με υπεράνθρωπες  προσπάθειες καταφέρουν και συγκρατούν εντός της χώρας το μεγαλύτερο ποσοστό των αλλοδαπών που θέλουν να φύγουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *