Σε σοβαρό ατόπημα -για την ακρίβεια, σε ένα ακόμη ατόπημα, μετά την μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου κατά το Νέο Έτος και την ανεκδοτολογική παρουσία μετά του γκόμενου, στην στρατιωτική παρέλαση των 200 ετών από την Εθνεγερσία- υπέπεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών.

Συγκεκριμένα η ΠτΔ, ενώ έχει ξεκινήσει να ανακρούεται ο Εθνικός Ύμνος, αρχίζει να περπατά μετά από… προτροπή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κ.Φλώρο (αυτός και αν υπέπεσε σε ατόπημα), ο οποίος και ενώ ανακρούεται ο Εθνικός Ύμνος, περπατά μαζί της, μετά την σταματά και μετά επιστρέφουν στην κανονική θέση μέχρι να τελειώσει η ανάκρουση! 

Κάποια στιγμή σταματά τις «σβούρες» και τα μπρος-πίσω και επιτέλους στέκεται ακίνητη, όπως δείχνει το βίντεο της ΕΡΤ.

Ποιος ευθύνεται για το ότι η ΠτΔ επιμένει να αγνοεί το ελάχιστο όχι εθιμοτυπικό, αλλά ακόμα και την εικόνα σεβασμού προς την Σημαία και όχι μόνο; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτά γίνονται επίτηδες από την ίδια. Κάποιοι δεν την έχουν «εκπαιδεύσει« και αποφεύγουν να της αναφέρουν ακόμα και στα στοιχειώδη που επιβάλλονται εκ της θέσεως της.

Τουλάχιστον αυτή την φορά το ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος ο οποίος δεν είχε ακουστεί την 1η Ιανουαρίου για το Νέο Έτος λόγω… Covid-19!

Επίσης οφείλουμε να στηλιτεύσουμε το απαράδεκτο εθιμοτυπικό, το οποίο καθορίζει ότι όταν φθάνει κάποιος επίσημος στην εκκλησία, να παίζει η μπάντα, ενώ εκείνη τη στιγμή μπορεί να ψάλλονται τροπάρια προς τον Χριστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *