Η ιρανική αρχή απέλασε την Κυριακή 224 Πακιστανούς πολίτες, επειδή δεν είχαν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. “Άλλοι 224 Πακιστανοί υπήκοοι απελάθηκαν από τις ιρανικές αρχές, αυτοί οι άνθρωποι συνελήφθησαν σε διάφορα μέρη του Ιράν επειδή δεν είχαν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα“, ανέφερε η πακιστανική εφημερίδα Dawn, επικαλούμενη πηγές. (Από αυτούς που έρχονται στην Ελλάδα δεν έχει κανείς ταξιδιωτικά έγγραφα)

Όπως αναφέρθηκε από την Dawn, οι απελαθέντες, οι οποίοι φιλοδοξούσαν να φτάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες για να βρουν καλλίτερες θέσεις εργασίας, περιελάμβαναν 194 άτομα από το Punjab, 15 από το Khyber Khyber, οκτώ από το Azad Τζαμού και Κασμίρ, πέντε από το Μπαχλάντ, και δύο από το Sindh.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ιράν είχε απελάσει 203 Πακιστανούς μέσω της παραμεθόριας πόλης Taftan στην περιοχή Chagai. Οι απελαθέντες Πακιστανοί προσπαθούσαν να φτάσουν στην Τουρκία και τις ευρωπαϊκές χώρες για να αναζητήσουν καλλίτερες ευκαιρίες εργασίας μετά την παράνομη είσοδο στο Ιράν, δήλωσε αξιωματούχος.

Από αυτούς τους απελάθηκαν, 130 άτομα από το Πουντζάμπ, 33 από το Πιτζάμπ Παντζουκ, 24 από το Μπαχαλουάν, 15 από το Κακιστάν του Πακιστάν και ένα από το Σιντάν. Τα σύνορα του Ιράν και του Πακιστάν οριοθετούν την επαρχία Μπακιστάν του Πακιστάν από την επαρχία Σιστάν και Μπαχλαντές του Ιράν. Έχει μήκος 959 χιλιόμετρα (596 μίλια).

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών τους πήρε υπό κράτηση για ανάκριση, ανέφεραν οι πηγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *