Ο υπουργός Εσωτερικών της ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Gorovoy ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την Ρωσική επικράτεια τουλάχιστον 1 εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι έχουν μπει παράνομα στη χώρα.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, οι παράνομοι μετανάστες έχουν διορία να εγκαταλείψουν οικειοθελώς  την Ρωσία μέχρι τις 15 Ιουνίου, ειδάλλως θα υποστούν βαριές κυρώσεις και τιμωρίες.

«Υπάρχουν πολλοί πολίτες σας οι οποίοι το διάστημα αυτό ζουν παράνομα στην ρωσική επικράτεια. Εάν ο αριθμός αυτός δεν μειωθεί δραστικά μέχρι τις 15 Ιουνίου, όπως επιτάσσει το προεδρικό διάταγμα, τότε οι άνθρωποι αυτοί θα τιμωρηθούν θα απελαθούν και θα κλείσουν τα σύνορα», είπε ο Gorovoy σε σύσκεψη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών CIS.

Σε ότι αφορά τις εθνικότητες των παράνομων αυτών μεταναστών, όπως αναφέρεται προέρχονται από χώρες της κεντρικής Ασίας (Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν), αλλά και από άλλες χώρες όπως Γεωργιανούς, Μολδαβούς ή από χώρες της υποσαχάριας Αφρικης.

Που θα κατευθυνθούν όλοι αυτές οι μάζες είναι άγνωστο, αλλά η δυτική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας είναι πάντα ένα ενδεχόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *