Θα απαγορεύεται στους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας να παρέχουν διαδικασίες μετάβασης φύλου σε άτομα κάτω των 18 ετών ή να παραπέμψουν τους ανηλίκους σε άλλους επαγγελματίες υγείας για τις διαδικασίες.

Το Αρκάνσας έχει γίνει η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε τις χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου και τις ορμονικές θεραπείες για παιδιά κάτω των 18 ετών, αφού οι νομοθέτες θέσπισαν το μέτρο μετά το βέτο του Κυβερνήτη της Αρκάνσας, Asa Hutchinson.

Πηγή: The Epoch Times

Το Σώμα και η Γερουσία υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ψήφισαν στις 6 Απριλίου για να παρακάμψουν το βέτο.

Το νομοσχέδιο, γνωστό ως House Bill 1570 – ή Arkansas SAFE (Save Adolescents from Experimentation) Act – θα γίνει νόμος 90 ημέρες μετά την έναρξη της γενικής συνέλευσης του Αρκάνσας στις 30 Απριλίου.

Θα απαγορεύεται στους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας να παρέχουν διαδικασίες μετάβασης φύλου σε άτομα κάτω των 18 ετών ή να παραπέμψουν τους ανηλίκους σε άλλους επαγγελματίες υγείας για τις διαδικασίες. Οι ιατρικοί πάροχοι που παραβιάζουν το νόμο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πειθαρχικές ενέργειες από την αρμόδια οντότητα αδειοδότησης ή την πειθαρχική επιτροπή ελέγχου

«Αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τη Γενική Συνέλευση ότι η ιατρική κοινότητα επιτρέπει σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσφορία να ταυτοποιήσουν με το βιολογικό τους φύλο να είναι υποκείμενα μη αναστρέψιμης και δραστικής χειρουργικής επέμβασης εκ νέου αλλαγής φύλου και μη αναστρέψιμης, αποστειρώνοντας μόνιμα χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, παρά την έλλειψη μελετών που δείχνουν ότι τα οφέλη τέτοιων ακραίων παρεμβάσεων υπερτερούν των κινδύνων », σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου.

Καθώς άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα, ο Χάτσινσον, Ρεπουμπλικανός, υποστήριξε ότι η υπογραφή του νομοσχεδίου θα ήταν «υπέρβαση της κυβέρνησης», λέγοντας ότι θα «αρχίσει να αφήνει τους νομοθέτες να παρεμβαίνουν στην υγειονομική περίθαλψη και να θέτουν ένα πρότυπο για τη νομοθεσία που υπερισχύει της υγειονομικής περίθαλψης».

«Αν αυτό ήταν μόνο για να απαγορεύσουμε την αλλαγή φύλου, τότε θα το υποστήριζα, αλλά όσοι κάνουν θεραπεία δεν είναι παππούδες, δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος για να τα βάλουμε», πρόσθεσε ο Χάτσινσον. Είπε ότι λιγότερα από 200 παιδιά χρησιμοποιούν τις θεραπείες στο Αρκάνσας.

Ωστόσο, το οικογενειακό συμβούλιο της ομάδας που εδρεύει στο Αρκάνσας δήλωσε ότι η κίνηση του κρατικού νομοθέτη ήταν «η σωστή απόφαση».

«Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου μπορούν να αφήσουν τα παιδιά αποστειρωμένα και σημάδια για τη ζωή. Οι ιατρικοί ερευνητές δεν γνωρίζουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι διαδικασίες και θεραπείες στα παιδιά. Γι ‘αυτό πολλοί άνθρωποι τα εξισώνουν με τον πειραματισμό σε παιδιά », έγραψε η ομάδα. «Αυτή η καλή νομοθεσία θα προστατεύσει τα παιδιά του Αρκάνσας από τις διαδικασίες αλλαγής φύλου. Εκτιμούμε την ηγεσία τους, το ηθικό τους θάρρος και την αποφασιστικότητά τους να κάνουν ό, τι είναι σωστό. Πρόκειται για ιστορική νομοθεσία. Οι Αρκάνες πρέπει να είναι περήφανοι για τους ηγέτες τους που έκαναν το σωστό, μεταφέροντας το νόμο SAFE στο νόμο.

Οι υπέρ-τρανσέξουαλ οργανώσεις όπως η ομάδα INTRANSitive με έδρα το Αρκάνσας είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία για να πιέσουν τον Χάτσινσον να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο. Ορισμένες προοδευτικές ομάδες έχουν επίσης αντιταχθεί στην έγκριση του νομοσχεδίου.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) δήλωσε ότι θα υποβάλει αγωγή για να αποτρέψει την επιβολή του νόμου.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ACLU του Αρκάνσας Χόλι Ντίκσον είπε σε μια δήλωση ότι «αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει», προσθέτοντας, «Θα υποβάλουμε αγωγή για να αμφισβητήσουμε αυτόν τον νόμο στο δικαστήριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *