«Το φυσάει και δεν κρυώνει» η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την συμπεριφορά που της δείξανε στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο Σαρλ Μισέλ που δεν μίλησε, την άφησαν να στέκεται όρθια έκαναν πολύ άσχημη εντύπωση όχι μόνο στην ίδια. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν έκρυψε την ενόχλησή της για όλα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και τοποθετήθηκε δια του εκπροσώπου της. 

«Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιμένει ότι ο θεσμός που εκπροσωπεί θα τυγχάνει της συμπεριφοράς που απαιτείται από το πρωτόκολλο», τόνισε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο που κάθισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην ‘Άγκυρα και το γεγονός ότι η ίδια κάθησε στον καναπέ σε αντίθεση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που βρισκόταν δίπλα από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Παράλληλα ο Ερίκ Μαμέρ ανέφερε ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν «ζήτησε από την ομάδα της να προχωρήσει στις απαραίτητες επαφές για να εξασφαλίσει ότι τέτοιο περιστατικό δε θα συμβεί στο μέλλον».

«Το σημαντικό είναι ότι η Πρόεδρος έπρεπε να καθίσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει παρόλα αυτά βάζοντας σε προτεραιότητα την ουσία από το πρωτόκολλο», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής (δεν είχε κότσια).

Αυτά τα ανθρωπάκια μας κυβερνούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *