Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα

Διονύσης Βοργιάς

Μπορεί αυτή τη φορά να μην βγήκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ιμπραΐμ Καλίν για δηλώσεις μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, όμως το ίδιο το Συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων και η Λιβύη, ενώ για ακόμα μία φορά στο τραπέζι «έπεσε» το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, με το Συμβούλιο να κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της «τουρκικής» όπως -την χαρακτηρίζουν- μειονότητας αλλά και την «απάνθρωπη» -όπως την χαρακτηρίζουν- συμπεριφορά της Ελλάδας κατά των προσφύγων.

Κληθείς να σχολιάσει την παραπάνω ανακοίνωση αναφορικά με την μειονότητα, ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής Σελίμ Ισά, ξεκαθάρισε πως τη μειονότητα δεν αφορούν αποφάσεις που βγαίνουν από το εξωτερικό. «Όλοι εδώ είμαστε Έλληνες πολίτες. Τώρα, τι αποφάσεις βγαίνουν από το εξωτερικό, εμάς δεν μας αφορά. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας να κάνουμε σωστά, για το καλό του τόπου. Ζούμε εδώ κι όλοι είμαστε αδέρφια: χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούμε αδελφικά, μαζί μεγαλώσαμε και ενωμένοι πιστεύω είμαστε πιο δυνατοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

infognomonpolitics

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *