Ευτυχώς που φορούσε μάσκα και δεν φαινόταν η μούρη της

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση με τις Ένοπλες Δυνάμεις να στέλνουν το μήνυμα ενότητας σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως σε επίπεδο ψυχής αρτιότητας της όλης προσπάθειας, αλλά δεν δυστυχώς ήταν παρόντα όλα αυτά που πληγώνουν τους Έλληνες σήμερα.

Κάθε φορά που η κάμερα γυρνούσε από τους στρατιώτες της Ελλάδας στην εξέδρα των επισήμων, «πετούσαν χαρταετό»: Αδιάφοροι, έδειχναν ότι απλά περίμεναν να περάσει η ώρα και να συνεχίσουν τις δημόσιες σχέσεις τους, ολοκληρώνοντας το «τυπικό» συναισθήματα θλίψης και οργής πλημμύριζαν τους Έλληνες.

Η υπερηφάνεια για τους εύζωνες γινόταν ντροπή για τους προύχοντες, που δυστυχώς κρατούν την τύχη της Ελλάδας στα χέρια τους.

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαρόπουλου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στο -έστω τυπικό πλέον- μήνυμα του πιλότου της ομάδας επίδειξης ΖΕΥΣ εν ώρα πτήσης από το F – 16.

Πρώτη φορά δεν υπάρχει συνομιλία και χαιρετισμός από την/τον ΠτΔ από το 2016 που καθιερώθηκε η συνομιλία μεταξύ του Πρώτου Έλληνα και του χειριστή του μαχητικού.

Με τα χέρια σταυρωμένα ή με τα πόδια σταυρωμένα όταν καθόταν μαζί με τον κύριο που την συνόδευε (γκόμενου). Αλήθεια πότε άλλοτε ο Αρχηγός του κράτους παρακολούθησε παρέλαση μετά συντρόφου;

Γιατί, για να μην είναι μόνη και… βαριέται ακόμα περισσότερο; Παρακολουθούσε ακόμα και την «δική» της Προεδρική Φρουρά να παρελαύνει μπροστά της.

Γύρισα ακόμα και την πλάτη της την ώρα που ο αρχηγός της παρέλασης παρουσίαζε το ξίφος.

Αποδεικνύονται για άλλη μια φορά ελάχιστοι να εκπροσωπήσουν το Ελληνικό Έθνος. Ελάχιστοι όμως και για να το επισκιάσουν, όσο κι αν προσπάθησαν, υποβιβάζοντας την εθνεγερσία με την… ανεξαρτησία του Μπαγκλαντές, όπως ήθελε η «πρόεδρος του 1821», Ιωάννα Αγγελοπούλου ή την αμερικανική επανάσταση (χθες άλλωστε το φιλοκυβερνητικό MEGA έπαιξε  την -εξαιρετική μεν, αλλά άσχετη με την ελληνική επανάσταση- καθιερωμένη «επαναστατική» ταινία, «Ο πατριώτης» με τον Μελ Γκίμπσον που αναφερόταν στην… αμερικανική επανάσταση)!

Ένα υπερήφανο Έθνος, το πρώτο Έθνος που γέννησε πολιτισμό σε ολόκληρη τη γη, να εκπροσωπείται από τέτοια άχρωμα πρόσωπα, που δεν είχαν ουδεμία συναίσθηση του τι ακριβώς εκπροσωπούν, ούτε δείχνουν να έχουν την Ελλάδα στη ψυχή τους.

Όπως αποδείχτηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την θλιβερή παρουσία τους, την ανεπάρκεια τους, την αδυναμία τους να εκπροσωπήσουν έναν πραγματικό γίγαντα: Τον Ελληνισμό.

Εκπαιδευμένοι «να σκύβουν το κεφάλι», με την μοναδική σχέση που έχουν με το 1821 να είναι η ιδιότητα του προύχοντα και του κοτζαμπάση που συνθηκολογεί με την πρώτη ευκαιρία με τον Τούρκο και δίνουν «γη και ύδωρ» στους ξένους που ζητούσαν πίσω το δάνειό τους.

Απέτυχαν παταγωδώς να εκφράσουν την Ελλάδα. Έγιναν περίγελος αυτόν που μας οφείλουν τα φώτα του πολιτισμού. Δεν κατάφεραν να προσελκύσουν ούτε έναν ηγέτη ξένου κράτους για να παρευρεθεί σε αυτή την ιστορική στιγμή.

Απαγόρευσαν όμως και στον πρωταγωνιστή της εθνεγερσίας, τον περήφανο ελληνικό λαό να παρευρεθεί για να τιμήσει τους Αγίους προγόνους του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *