Όπως είναι γνωστό το Πακιστάν αποτελεί εδώ και δεκαετίες τον στενότερο σύμμαχο και υποστηρικτή της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα.
Όπως επίσης είναι γνωστό στο Πακιστάν δεν υπάρχει κατάσταση πολέμου και επομένως δεν υπάρχουν πρόσφυγες λόγω πολεμικών συγκρούσεων.
Τέλος, όλοι οι Πακιστανοί λαθρομετανάστες έφτασαν στην χώρα μας μέσω Τουρκίας και επομένως έχασαν το δικαίωμα να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες με βάση το Διεθνές Δίκαιο και επί πλέον, ως παρανόμως εισελθόντες, δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση με βάση την ελληνική Νομοθεσία.
Καταπατώντας προκλητικά όλους αυτούς τους Νόμους και Διατάξεις εκδόθηκε τον περασμένο μήνα από το Διοικητικό Πρωτοδικείο απόφαση με την οποία ο «Τζαβέντ Ασλάμ», ο πρόεδρος (άγνωστο με ποια διαδικασία) της «πακιστανικής κοινότητας» στην Ελλάδα, αναγνωρίσθηκε ως πρόσφυγας, με την παρατήρηση ότι μπορεί να ασκηθεί αίτηση ακύρωσης από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου (τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μηταράκη) εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών. Ουδεμία ένσταση υποβλήθηκε και ο εν λόγω αναγνωρίσθηκε επισήμως ως «πρόσφυγας», επιδεικνύοντας περιχαρής το έγγραφο της απόφασης σε σχετική φωτ. με δύο μέλη της «ελληνικής επιτροπής προσφύγων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίθετό του είναι Ισλάμ και όχι Ασλάμ όπως σκόπιμα το αναγράφουν. Η παραλλαγή της αραβικής γραφής που χρησιμοποιείται για την καταγραφή της Ουρντού (η κύρια γλώσσα του Πακιστάν, μια ινδική διάλεκτος) είναι συμφωνική και τα φωνήεντα σημειώνονται με κάποια σημαδάκια που έχουν διαφορετική προφορά ανάλογα με την λέξη και τα συμφραζόμενα. Τζαβέντ στην διάλεκτο Ουρντού σημαίνει «ζωντανός», «αυτός που ζει». Το πλήρες όνομά του επομένως μεταφράζεται: «Το ζων Ισλάμ», «Το ζωντανό Ισλάμ». Πιθανότατα είναι ψευδώνυμο και όχι το πραγματικό του όνομα. Υποτίθεται ότι βρίσκεται σε σκληρή αντιπαράθεση με τον πρέσβυ του Πακιστάν, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι έτσι στην πραγματικότητα;
Εάν λάβουμε υπόψη ότι η πλειονότητα των πρακτόρων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εισέρχονται στην χώρα μας ως Πακιστανοί λαθρομετανάστες η προκλητική αυτή απόφαση στιγματίζει ολόκληρη την Κυβέρνηση της ΝΔ, εκτός και αν απομακρυνθεί άμεσα ο αρμόδιος υπουργός για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του.
Άραγε θα υπάρξει κάποιος κυβερνητικός αρμόδιος να δώσεις εξηγήσεις;
Το Γραφείο Τύπου
της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
