Η Ενωση «Φιλίας Μακεδονίας-Βουλγαρίας» προτίθεται να μηνύσει τους υπεύθυνους στη Σόφια

Πάνω από 45.000 «ψευδομακεδόνες», προκειμένου να αποκτήσουν βουλγαρική υπηκοότητα δήλωσαν ότι διαμένουν στην ίδια διεύθυνση της βουλγαρικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται η έδρα διοικητικού διαμερίσματος.

Στην οδό Λέγκε


Η βουλγαρική κυβέρνηση θα κινήσει νομικές διαδικασίες γιατί επετράπη στους «ψευδομακεδόνες» – Σλάβους δηλαδή των Σκοπίων – να δηλώσουν Βούλγαροι και μάλιστα ότι διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Λέγκε της Σόφιας (;), αναρωτιέται το kanal5.com.mk, στην ψευδομακεδονία.

Και προσθέτει, επικαλούμενο τη βουλγαρική ιστοσελίδα fakti.bg, ότι αυτοί που το έχουν δηλώσει από το 2013 έως σήμερα είναι πάνω από 45.000, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν ήθελαν τη βουλγαρική υπηκοότητα λόγω βουλγαρικής καταγωγής αλλά προφανώς μόνο για οικονομικούς λόγους.

«Σύμφωνα με τον νόμο, όλα τα άτομα που έχουν αποκτήσει βουλγαρική υπηκοότητα και ζουν στο εξωτερικό λαμβάνουν μόνιμη διεύθυνση στο κτίριο της επαρχιακής διοίκησης», εξήγησε ο δήμαρχος του διοικητικού διαμερίσματος Sredets της Σόφιας, Trajcho Trajkov.

Από την ψευδομακεδονία

«Τρομερό, αλλά αληθινό», λέει ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι στο παρελθόν ο αριθμός των «ενοικιαστών» είχε φτάσει τα 82.000 άτομα σε μία διεύθυνση».

«Βλέπω συχνά ανθρώπους να έρχονται για ορισμένες διοικητικές υπηρεσίες, αλλά τα ψηφοδέλτια, όπως πάντα, θα παραμείνουν αχρησιμοποίητα» τονίζει.

«Τα περισσότερα άτομα στη λίστα έχουν επώνυμα από τη ψευδομακεδονία, τα οποία απέκτησαν βουλγαρική υπηκοότητα βάσει αποδεδειγμένης βουλγαρικής καταγωγής», εξηγεί ο δήμαρχος.

Ο ίδιος πιστεύει ότι όλοι αυτοί που δηλώνουν Βούλγαροι δεν θα ψηφίσουν ποτέ στη Βουλγαρία, «αφού δεν βρίσκονται εδώ».

Η Ενωση «Φιλίας Μακεδονίας-Βουλγαρίας» προτίθεται να μηνύσει τους υπεύθυνους στη Σόφια και τη Βουλγαρία, οι οποίοι επέτρεψαν τέτοια απάτη, όπως τη χαρακτηρίζει, και θα ζητήσει να κατασχεθούν τα διαβατήρια αυτών των πολιτών της ψευδομακεδονίας.

Εκατοντάδες στην ουρά


Πριν ένα μήνα, ιστοσελίδα της ψευδομακεδονίας είχε γράψει ότι εκατοντάδες πολίτες στέκονται υπομονετικά στις ουρές μπροστά από το βουλγαρικό προξενείο του Μοναστηριού (Μπίτολα), στη ψευδομακεδονία για να υποβάλλουν έγγραφα προκειμένου να αποκτήσουν βουλγαρικό διαβατήριο.

Επίσης, η υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, Ντεσισλάβα Αχλάντοβα, είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2020 ότι συνολικά 65.675 πολίτες της ψευδομακεδονίας έχουν πάρει βουλγαρική υπηκοότητα τα τελευταία 10 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *