Ο Δήμος Αχαρνών και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενημερώνει τους δημότες πως βάσει του σχετικού σχεδιασμού έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι καφέ κάδοι ανακύκλωσης σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Η συγκεκριμένη δράση λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΣΔΝΑ και αναμένεται το προσεχές διάστημα να επεκταθεί με την τοποθέτηση περισσότερων κάδων και την ανάλογη επικοινωνιακή καμπάνια.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία της νέας αυτής προσπάθειας είναι όλοι να γνωρίζουμε πως στους καφέ κάδους ρίχνουμε μόνο οργανικά απορρίμματα.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται:  Φλούδες, φρούτα και λαχανικά, λίγα φύλλα , υπολείμματα τροφών, ωμά ή μαγειρεμένα τρόφιμα.

Όλα τα απορρίμματα δεν ρίχνονται ποτέ με τις συσκευασίες τους, αλλά ή απευθείας στον κάδο ή σε χάρτινες σακούλες. Συμβάλλουμε όλοι ούτως ώστε τα οργανικά απορρίμματα να γίνουν λίπασμα μέσω κομποστοποίησης.

«Ο αγώνας για την καθαριότητα και την ανακύκλωση είναι ένας αγώνας που απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Εκπαιδευόμαστε, ακολουθούμε τις οδηγίες, αλλάζουμε την καθημερινότητά μας, για να αλλάξουμε την πόλη μας. Η προσπάθεια για μια καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *